måndag 21 april 2014

Hjälp! Damsällskap sökes!

Minns ni ungtuppen med de tre hönorna? Hönorna som han stolt tog hand om, trots att hans mod inte egentligen var så stort? I förrgår kom räven ... Mitt på dagen, trots att vi var hemma. Och resultatet blev en mycket mätt räv. Och en mycket ensam tupp. En tupp som står på en sten och gal. Det är sorgligt att höra.

Våra "hönskontakter" har inga extra hönsdamer för tillfället så nu undrar vi så här försynt om det finns någon som har en extra höna eller två? Någon som bor rätt nära oss och som vill hjälpa en ledsen tupp? Hör i så fall av er. Jenk tycker vi skall nacka tuppen, men man kan väl inte tvingas dö för att man bara är ensam?

Och räven ... ja den lurpassar säkert i buskarna. Så nu är hönorna i sin hage, trots att det är perfekt väder för att spatsera. Det känns aldrig roligt när man inte har lyckats skydda sina djur. Men det tar mig så mot att ha dem instängda när jag ser hur gott det gör ett hönshjärta att få leva "vilt". Då tänker jag att det kanske ändå är värt att det stryker med någon höna ibland, men det är aldrig, aldrig roligt när det händer.

Så nu sväljer vi klumpen i halsen och tar nya friska tag i jakten på damsällskap.

7 kommentarer:

 1. Usch fy för räven... Och stackars tupp också. Hoppas ni hittar sällskap snart så inte han också måste stryka med.

  SvaraRadera
 2. Men hualigen, jag tänker mej att räven smyger omkring på natten men inte mitt på dagen! Dollis farm i Malax har hönor som man får köpa såg jag, flera raser.

  SvaraRadera
 3. Nej så sorgligt även fast det var lyckliga till slutet... Så hemskt att veta att han står där på stenen och gal ensam. Säkert sörjer han inte men ändå. Hoppas ni finner nya damer åt honom :)

  Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man tror ju att de tänker som vi. Han kanske bara tycker det är skönt.

   Radera
 4. Stackars tuppen, hoppas ni hittar nya damer till honom.
  Helena.

  SvaraRadera
 5. Aj! Jag bor på fel sida Östersjön för att hjälpa till med hönsen, men jag hopps ni hittar några. Anar att det inte är någon tröst för er nu, men är rävar är bättre än grävlingar. Grävlingar dödar allt, tar en och går därifrån. Ni fick i alla fall behålla tuppen... :S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så stor tröst egentligen. Tuppar finns det gott om. Hönor är det värre med. Men det löste sig.

   Radera