torsdag 22 maj 2014

Maria testar: Hälsoscanning

Nu är det länge sedan jag har testat något, men förra veckan var det dags. Då testade jag att scanna min kropp med hjälp av en ES-teck apparat. Läsa hur det går till kan du bl.a. göra i denna länk. 

Det kändes väldigt trovärdigt och man fick verkligen kroppskännedom in i minsta beståndsdel. Dels analyserades en mängd olika värden (allt från halten av noradrenalin, till cellernas syreupptagningsförmåga, mineralhalterna, fetthalten inne i blodådrorna, kroppens ph-värde, hjärtat, mängden vätska i kroppen och mycket, mycket mer) och dels fick man se en helbild av kroppen där alla organ, leder och muskulatur visades i olika färger. Färgskalan gick från grått, gult, orange till rött. Och en orange eller röd färg indikerade t.ex. att det fanns en inflammation i kroppen. Inget sådant för mig. Hurra! (Var faktiskt lite livrädd för att något i min mage skulle visa att jag var tvungen att lägga om min kost, men min mage tål tydligen både det ena och det andra)

Det som var väldigt intressant var att det kom fram samma saker både på bioresonansen och på denna kropps-scanning, vilket enligt mig gör det mera trovärdigt. Det är bara det att med scanningen kunde jag direkt se vilket värde jag hade och hur mycket för lågt eller för högt det var. Helhetsbilden blev så mycket tydligare.

Det som även fick mig att tro stenhårt på detta var att i slutet av behandlingen visades det upp en bild på min kropp med alla lymfkörtlar inprickade. -Det ser ut som att dina lymfkörtlar jobbar extra hårt med något i nedre delen av buken, sade hon. Känner du ingenting konstigt? -Nä, inte alls, svarade jag. En vecka senare fick jag plötsligt en akut urinvägsinfektion (den första i mitt liv) som på två timmar ledde till feber, ett ökat antal leukocyter och läkarbesök. Tänk att det syntes redan då!

Jag rekommenderar verkligen det här till alla som är intresserade av att veta hur kroppen mår. En scanning är ingen behandling på samma sätt som bioresonans, men den ger en viktig första inblick i om något behöver göras. Det som t.ex. för mig var jätteskönt att höra vara att fetthalten i mina ådror och kring mina organ var väldigt låg. -Och jag som känner att jag borde gå ner några kilo. -I så fall blir det endast för utseendet skull (hur tolkar jag det?!?) din kropp behöver det inte. Hormonnivåerna i din kropp visar att din kropp skulle må mycket bättre av att varva ner än att motionera högintensivt, fick jag som svar.

Skogspromenad nästa. Å andra sidan har jag inte varit på en enda lugn promenad sedan jag var dit. Jo, en promenad har jag varit på. Till dotterns skola. Men då stressade jag hela vägen eftersom jag trodde jag var för sent ute, vilket jag inte tror räknas.

4 kommentarer:

 1. Var har du gjort hälsoscanningen?

  SvaraRadera
 2. Vad kostar en sån hälsoscanning?:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag är bäst om du frågar henne. Jag har inte riktigt koll på vad det kostar exakt, eftersom jag även fick en annan behandling samtidigt.

   Radera