måndag 14 juli 2014

Tvångsslungning

Jag har skrivit om det tidigare. Om hur vi kämpar med att få utrustningen att räcka till nu när vi hela tiden utvidgar våra bigårdar. Hur drottningen inte hittar någonstans att lägga sina ägg, eftersom de flitiga bina hela tiden fyller varje liten cell med honung. Om hur vårt lager av utbyggda ramar är slut. Tidigare år har vi slungat den mesta av honungen på en och samma gång, d.v.s. i augusti, men nu var vi tvungna att slunga redan i mitten på juli för att få tomma, utbyggda ramar att sätta in i kuporna.

I och för sig låter ju "tvungna" så negativt. Det är en ynnest att få slunga honung. Och att detta år dessutom kunna erbjuda våra kunder flytande, solvarm sommarhonung. En honung som är av en helt annan färg än vad den kommer att vara om några veckor. Det är en ynnest att återigen få börja använda honung i mängd och massor. Att känna att det finns ett överflöd av livets goda.

Så vill du köpa honung av oss så är det bara att höra av dig.

Som vanligt ordnar vi även en honungskväll här hemma hos oss i början/mitten av augusti plus att vi säljer honung på Älvtorget 16.8 och 20.9, men mera om det sen.

Och du, det ser ut att bli ett toppen honungsår!

2 kommentarer:

  1. Härligt! Jag hoppas också på att ha bin så småningom. Fram tills dess får jag nöja mig med vildbin under takpannorna. De ger mig ingen honung, men hjälper i alla fall till med polineringen! =)

    SvaraRadera
  2. Wow, jag blir alltid så inspirerad av att läsa Din blogg! Jag har inte bin själv (än...) men jag blir väldigt sugen...

    SvaraRadera