tisdag 26 augusti 2014

Dags för årets hälsning

Minns ni ifjol när jag var lite nere och ni muntrade upp mig genom att säga hej? Idag är en sådan dag. Kan ni inte höra av er igen? Alla ni kära läsare som jag tycker så mycket om, men som jag vanligtvis inte har en aning om vem ni är. Ni kan höra av er och skiva var ni befinner er just nu.

Hej hej! Maria med katten Vivi, nersjunken i soffan. 

143 kommentarer:

  1. Elisabet Sandberg26 augusti 2014 kl. 13:31

    Hej! Med kissen vid din sida blir du absolut snart gladare :) Jag sitter i min cykelaffär i Västervik och läser din blogg på lunchrasten. Ha det bra! Hälsningar Elisabet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, Västervik. Där bodde vi på en fin camping förra sommaren. Hoppas du säljer många cyklar idag.

      Radera
  2. Hejhej! Jag sitter på en inglasad veranda i ett ruckelhus mina föräldrar nyligen köpt i Borgå. Jag kom hit några dagar för att springa i skogen och skörda äpplen och chilin. Solen kom just fram efter att ha hängt nån annanstans i över en vecka. Uppskattar alltid din blogg!

    SvaraRadera
  3. Här sitter jag och äter nyskördad squash i mitt kök i Herrängen, Älvsjö, Stockholm. Följer bloggen sedan något år men har aldrig sagt hej förut. Hej hej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älvsjö? Brukar det inte vara någon mässa där? Typ älvsjömässan, ha ha

      Radera
    2. Visst har vi det, tio minuter bort med bussen. Så ska du dit och behöver nånstans att bo vet du vem du ska fråga. ;)

      Radera
    3. Tack Inger! Det skall jag lägga bakom örat.

      Radera
  4. Hej hej! Sitter i ett hörn i kontorslandskapet, gömd bakom grå skärmar klädda i filt, och smygläser din blogg.... dagdrömmer om bikupor å höns... ;)

    Älskar din blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Rebell Lisa! Fnissar glatt. Glad att passivt få medverka till att folk inte stressar ihjäl sig i trista kontorslandskap.

      Radera
    2. Ha ha, här sitter en till rebell i ett väldigt fyrkantigt lysrörshus fyllt med torra papper, hårda ord och ljudet av smattrande klackar. Drömmer precis som du Lisa om att vara någon helt annanstans. I friheten. Kanske är det så att vi undermedvetet vill bli påkomna, uppsagda och tvingade att ta tag i drömmen...:) Och du Maria - du är en stor inspirationskälla. Har följt din blogg flera år (men är kass på att lämna kommentarer, förlåt) har köpt din bok och var på din föreläsning här i Umeå förra hösten om jag inte missminner mig. Stor kram på er bägge!

      Radera
    3. Jag har också tänkt tanken att jag kanske längtar efter att bli påkommen! Hihi... men idag sitter jag hemma i soffan ;)

      Radera
  5. Ja pepp behöver alla i dessa regninga lite halv deppiga höstdagar. Själv firade jag födelsedagen min med Ida (tvål Ida) en loppis runda och lunch på vegana, så kändes dagen som en riktig födelsedag. Nu ska här städas lite och kokas middag åt de som kommer o firar med mig ikväll. Städningen kunde jag dock gott hoppa över, tillhör inte min favorit syssla. Ha en fin dag, hälsa katten :).

    SvaraRadera
  6. Hej! Sitter också på jobb och smygläser. Du är en av mina inspirationskällor.

    SvaraRadera
  7. Moihei työpaikalta myös ja lasken minuutteja koska pääsen kotiin sienestämään. Nyt kun jouduin muuttamaan hyvin suomenkieliselle seudulle puutalon ja kasvimaan perässä, pitää ruotsinkieltä ylläpitää näin. Tuskin maltan odottaa kirjaasi, kuitenkin säästät kaikki hyvät jutut siihen.

    SvaraRadera
  8. Hejhej Maria! Här sitter jag och väntar på att sonen ska vakna från sin tupplur. Så länge funderar jag på små saker - som vilket recept på indisk daal som blir godast och om jag ska sticka en tröja eller en halsduk till sonen först - och stora saker - som vilka jag ska rösta på i valet och hur jag ska kunna rodda 100 % jobb och 100 % plugg samtidigt under hösten.
    Tack för all inspiration du ger, hoppas du känner dig bättre snart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Var tvungen att googla på indisk daal. Tror inte det har kommit till min lilla by än : )

      Radera
  9. Hejsan! Står vid kassan i vår affär och har lite tråkigt, så jag surfade in på min favoritinspirationsblogg! : ) Låter mysigt med kattsällskap måste jag säga, skulle mer än gärna skaffa en katt men tror inte vår gamla hundherre skulle samtycka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har alltid sett mig som en hundmänniska, men tusan vad katter är lättskötta. Mitt bekväma jag är beredd att konvertera.

      Radera
  10. .....och jag är hemma med ryggskott....
    Vovvsingen fick husse ta med på dagis och lille katten är ute och njuter? eller kanske jagar....och jag, ja jag bara är......
    Mys du med Vivi så blir det förhoppningsvis bättre snart:)

    SvaraRadera
  11. Hej hej! Här kommer en hälsning från södra Stockholm! Gillar när dina trevliga inlägg poppar upp i min RSS-läsare! :)

    Må så gott!
    Rebecca

    SvaraRadera
  12. Också jag sitter och smygläser! :) Hej på dig - och pepphälsningar! Hoppas på att träffa dig snart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skall vi väl tro, men du har inte okejat min tid. : )

      Radera
  13. Hej! Jag har inte skrivit något sedan förra gången du bad om livstecken från läsarna, men din blogg är en klar favorit. Om det inte vore för dig skulle jag aldrig ha vågat skaffa kalkoner (underbart korkade och trevliga djur). Ser fram emot boken och många, många intressanta inlägg framöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det räcker gott med att höra av sig en gång om året : ) Och vad kul att höra att ni tagit kalkoner. Vi fick inte tag i några i år, men nästa hoppas jag vi är på banan igen. Har just upptäckt vad jag skall göra med köttet.

      Radera
    2. Åh, berätta, vad ska du göra? Min plan är att använda det som kyckling (vägrar fjäderfäindustrin sedan många år). Rökt kalkon är också gott jag ska försöka att hitta någon som kan sånt. Tar gärna emot tips!

      Radera
  14. Hej! Har alldeles nyligen hittat din blogg och läst din bok. Mycket inspirerande! Sitter just och laddar för att gå ut och klippa gräsmattan. Hälsningar Petra i Kungälv

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är aldrig kul att klippa gräs, men på hösten är det extra motigt. Man känner sig liksom klar med gräsmatta för säsongen.

      Radera
  15. Hej! Jag ligger i en soffa i Malmö och ser på ryttar-VM på Tv! /Lina

    SvaraRadera
  16. Hej, jag sitter i en lägenhet i Karlskrona och får en massa inspiration från din blogg och din bok. Livet på landet lockar och jag längtar efter det. Jag och min sambo ska gå på visning av en gård nu på torsdag! Håll tummar och tår :)
    Tack för att du skriver och delar med dig! hälsningar/Annhe

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, vad det hålls här i stugan. Lycka till!

      Radera
  17. I sängen i Småland och tittar på katten som sitter i fönstret ochlyssnarpå sambon som pratar om hjortar. ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter rätt mysigt. Speciellt hjortarna : ) I och för sig beror det ju på om han entusiastiskt pratar om jaktsäsongen eller desperat pratar om uppäten trädgård

      Radera
  18. Hej, gjorde just en mycket god grönkålsgratäng (och åt upp nästan allt). Hackad, förvälld grönkål, ägg, mjölk, salt, vitlökssalt, peppar och riven ost. 45 minuter i 225 graders ugn. Sensommarhälsningar från lantisen i Karleby

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, vad bra med recept! Här frodas grönkålen, men jag har inte haft en aning om vad jag skall göra med den. Tack!

      Radera
  19. Hej hej! Sitter här i Åmål och väntar på att förkylningen ska ge upp och att jag ska bli pigg och frisk. Men under tiden kan jag tänka och fundera. Kanske blir lekstugan hönshus redan nästa sommar? Jag som inte ens gillar djur men höns verkar vara av en annan sort som man har ett utbyte av :) Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Höns är inga djur. Höns är höns. Ge dem en chans tycker jag. Och krya på dig!

      Radera
  20. Hälsningar från Singsby! Vi har ännu kvar en halv burk av den goda honung jag var och köpte hos er i fjol :)

    SvaraRadera
  21. Hej, hej från Brastad som ligger strax norr om Lysekil på Västkusten!!
    Tack för en härlig sida med tips och inspiration!!
    Helena.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, när du har kommenterat har jag alltid trott att du har bott i Helsingfors. Vi kallar nämligen Helsingfors för Hesa och hesan låter ju som en kvinnlig hesabo. Nu vet jag bättre!

      Radera
  22. Hejhej-hälsningar från Jakobstad också! Här sitter jag och hör dottern klinka "Per Olsson han hade en bonnagård" - apropå självhushållning ;) Och vet du, det är alltid lika inspirerande att kika in på din blogg!

    SvaraRadera
  23. Svar
    1. Blev nästan lite kul det där. "Aktiva dagar från en soffa i Dalarna"

      Radera
  24. Hej! Jag sitter i min "mammasoffa" i min egen vrå av sovrummet, läser bloggar och lyssnar på barnen som snörvlar och snorar i sina sängar när dom försöker sova... Nu ska jag läsa vidare i min bok "demonfursten" av Peter Morwood

    SvaraRadera
  25. Hälsningar från Singsby! Jag måste få säga att jag tyckte så mycket om Kvinnor-och-Kakor-längs-Kyro-älv-boken, med alla de kloka orden och de underbara bilderna. Lycka till med din nästa bok! Och tack för jättegod honung, det minskar oroväckande fort i burkarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för berömmet! Vad glad jag blir. Och minskande honung ser vi som ett gott tecken.

      Radera
  26. Hej hej, sitter här i Huskvarna (Småland) framför datorn och läser din blogg efter att ha firat färdigt min 8-åring.Tog en tur i skogen i kväll för att leta svamp efter att blivit inspirerad av ditt svampinlägg häromdagen.

    SvaraRadera
  27. Gör hårinpackning av ägg och försöker ta hand om mig själv litegrann. Måste man göra ibland. :-)

    SvaraRadera
  28. Hej! Har just kommit hem från jobbet och en av de första bloggarna jag läser är din! Du inspirerar till nytänk och skriver på ett väldigt trevligt sätt. Fortsätt skriva, till glädje för oss alla!

    SvaraRadera
  29. Hej, ligger under täcket och smygsurfar på telefonen, i en lägenhet i Uppsala. Odlandet sköts vid sommarstugan... Är hemma från Kvevlax så blir alltid lite extra till mig av igenkänningsfaktorn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Småa barn som skall sova, för mamma sover jääättedjuuuupt under täcket :P

      Radera
  30. Hej Sitter här i soffan i Färingtofta Skåne och lyssnar på min torkapparat som brummar och torkar svamp. Här ska det bli svamppulver ! Tittar in på din blogg ganska ofta ,gillar dina inlägg och roligt att följa en lika sinnad :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kommer inte att ångra dig med svamppulvret. Jag lovar!

      Radera
  31. Hej hej... Läser ofta kommenterar aldrig...en riktigt "lurker" är jag :p Sitter uppkrupen i soffan i vårt femtiotalshus mitt i ett villaområde...lever klassiskt "stressigt" Svenssonliv och funderar mycket på att lägga om livet på något vis... Får inspiration av dig och UnderbaraClara... Hade vi inte haft tonårsbarn hade vi nog brutit upp och flyttat och gjort radikala förändringar...nu får vi försöka hitta steg och vägar som är genomförbara för oss...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skall avslöja att jag kommenterar även väldigt sällan andras bloggar. Jag har liksom fullt upp med mig själv.

      Hörde för något år sedan att den största löneförhöjningen man kan få är när barnen flyttar hemifrån. Det tänker jag på ibland ... eller rätt ofta ...

      Radera
  32. Hej, jag bor i Varberg o väntar på det ska bli dags att gå ner i tvättstugan (bor i lägenhet). Passade då på att gå in på din fina o inspirerande blogg som jag följt i några månader. Jag har också en katt i knät :-). Trevlig kväll, eller god natt är det väl dags att säga nu! Hälsn annika

    SvaraRadera
  33. Hej! Jag sitter i Uddevalla, uppkrupen i min soffa/extrasäng som står i mitt kombinerade TV/kontor- och textil-rum. Ett bra rum, bara för mig! Har ingen katt men min hund, den trognaste bland kamrater, ligger alldeles bredvid. Din blogg är härlig att följa, inspirerande och lärorik. Nu ser jag väldigt mycket fram emot Din nästa bok! Hoppas att Du känner Dig lite lättare om hjärtat imorgon. Många hälsningar från Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu är det morgon och jag är skithungrig. Skall på uppföljningen av kroppsscanningen från i våras och får inte äta något före kl. 11. Så hjärtat känna inte alls mitt bland allt magkurr.

      Radera
  34. Hejhej! Jag minns inte liknande inlägg från förra året för jag är en väldigt ny följare. Jag sitter i södra Sverige, i min soffa och dricker te och äter en jättegod muffin. Bor i lägenhet just nu men samlar på mig bloggar som liknar din fantastiska, som inspiration för framtiden. Känns väldigt urban medelklass att säga att jag ser fram emot att downshifta men det stämmer rätt bra ändå. :) Hoppas du tar till dig av alla som inspireras av bloggen och får en bättre dag i morgon.

    SvaraRadera
  35. Fortfarande här :) ligger i sängen o har dej som gonattsaga ;)

    SvaraRadera
  36. God Morgon. Sitter på jobbet i hörnet på kontorslandskapet och käkar frukost. Mycket nöjd efter gårdagens semesterdag, som resulterade i två fulla korgar Karl Johans svamp.
    Kramar från Öjersjö

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sandra! Åh, frukost! Jag får inte äta före kl. 11 idag och jag lider. Och vilket svampfynd! Mera sånt!

      Radera
  37. Hej. Sitter vid köksbordet och arbetar på min avhandling och drömmer om allt jag ska göra när jag blir klar. Jag läser ofta din blogg, den gör mig glad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas denna dagen ger dig flow! Vet hur det känns. Been there, done that.

      Radera
  38. Hej, sitter i soffan, dricker te och surfar en stund medans barnen leker. Har hoppat ur systemet för att umgås med barnen medans dom är små. Är inte sugen på att återgå till ett vanligt stressigt vardagspusslande så tittar ofta in till er för att inspireras till vad jag ska hitta på när barnen börjar skolan. Din är min absoluta favoritblogg.
    /Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grattis till dig för ditt kloka beslut! Och grattis till mig för att jag får vara din favoritblogg!

      Radera
  39. Hei Maria, takk for en fantastisk inspirerende blogg. Ha en fin dag!

    mvh
    Irene, Trondheim, Norge :o)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här började solen precis lysa efter flera dagars regn. Då kan man inte annat än vara glad.

      Radera
  40. Hejhej! Följer din blogg med nöje, men genom en RSS-läsare, och då blir kommentarerna lidande. Blir glad, inspirerad och lite avundsjuk när jag läser dina välformulerade texter om ett liv som jag nog längtar lite efter. Egentligen! Ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äh, det är bara bra att vara lite avundsjuk. Då vet man ju vad man själv vill ha. Egentligen. Och det är det inte alla som vet. Kram!

      Radera
  41. Hej från jobbet på det stora bolaget i Runsor! Annars bor jag i Vörå. Ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då sitter vi rätt nära varandra egentligen.

      Radera
  42. Hej!

    Är inne på din fina blogg ganska ofta, men tror inte att jag kommenterat tidigare. Är bättre på att läsa bloggar än på att kommentera.

    Sitter i Östergötland och tar mig just en snabbtitt på datorn i väntan på att maten ska bli klar. Sedan ska jag fortsätta trädgårdsarbetet - underbart väder för det idag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är precis likadan! Här lyser solen. Jag skall gå ut till hönorna. Men först måste jag äta något. Magen lät mig veta att jag glömt det.

      Radera
  43. Hej hej, från en annan i Östergötland!

    Är inte heller vidare bra på att kommentera, men jag älskar att läsa och inspireras av din blogg!

    Just nu funderar jag mycket på det här med hur jag egentligen vill leva. Jag har startat eget och håller samtidigt kanske på att få ett jobb. Ska jag välja att fortsätta jobba med min passion (där jag inte har en aning om hur jag ska få in pengar och är alldeles ny i branschen) eller ha ett tryggt men tråkigt jobb där jag istället får pengar över till att göra vad jag vill på fritiden??? Klurigt det där.

    Dessutom funderar jag på hur jag ska komma över en massa äpplen gratis i höst! :-) Vi har fem äppelträd och har skördat ungefär lika många äpplen (fem alltså!). Lite besviken är jag, speciellt med tanke på att det inte blev några blåbär eller jordgubbar plockade heller. Och tur i svampletandet kan jag tyvärr inte heller skryta med, men i år är kanske hösten då det vänder!?

    Hur som helst, tack för att du delar med dig av ditt liv, dina tankar och en massa bra tips och recept! Det gör mig glad i alla fall!
    Hälsningar
    Frida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, en ständig femma det där med pengar. Vi är så vana att värdera allt i pengar (även jag). Vad är fritid eller kulighet liksom värt?

      Fråga någon med äppel om du får plocka lite? Sätt ut på FB. Det nappar säkert! Och kanske är det faktiskt i år som du hittar en svamp. Vet du igår träffade jag faktiskt en kvinna som (trots att hon bor på landet) ALDRIG har sett en kantarell i naturligt tillstånd.

      Radera
  44. Hälsningar från Närpes till dig Maria!
    Jag måste erkänna att jag är ganska sällan in på din blogg, men är en trogen följare som hittar tillbaka alltid då jag vill känna mig inspirerad och få en vettig syn på tillvaron. Tack för att du orkar skriva om den väg du har valt att gå, jag får mycket styrka för mina egna val och du är en verklig förebild för mig!

    Solen skiner alltid, det är bara lite svårt att se den ibland <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid trevligt med hälsningar från Närpes! Och jag skulle vilja tillägga att lär man sig även tycka om moln är det kul nästan jämnt

      Radera
  45. Hälsningar från Karleby! Jag läser ofta dina inlägg, du skriver underbart och har en bred repertoar.... Mycket inspirerande. Jag är stormförtjust i bloggnamnet lev mer på mindre. Håller med till 100 procent. Jag vill visa mina ungdomar och andra att man kan leva ett rikt liv med små inkomster. Sen skall varje människa göra de egna livsvalen och leva efter de värderingar som känns rätt. Jag har hittat min enkla väg. Fritiden fylls med mycket arbete men det är bara ett nöje för mig att odla, plocka bär, baka osv. Tempot är det rätta:) tack för inspirationen du sprider omkring dig.

    SvaraRadera
  46. Hej Maria och tack för senast! Jag var där på er honungskväll och fick med några burkar goood honung och din bok. Eftersom jag nu ska vara alterneringsledig ett år hoppas jag på att få tips och råd på ett bättre och billigare leverne från blogg och bok! Allt gott från grannbyn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Monika! Tack själv! Har du vägarna förbi är det bara att komma in och säga hej.

      Radera
  47. Hej! Hälsningar från Santiago i Chile. Jag brukar titta in här ibland, blir inspirerad och gillar att lära mej nya saker genom det du skriver. Drömmer om att börja odla lite mer själv och kanske en dag också lyckas med en självförsörjningsmånad. :) Tack för en inspirerande bok och blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, Chile! Vad kul! Vi har precis avbrutit årets självförsörjningsmånad men mer om det en annan gång : )

      Radera
  48. Hej! Jag sitter hemma i vardsgrumshörnet i min handarbetsvrå och läser på din blogg och försöker hitta nåt om "hjälp mot flunssa". Ska fortsätta söka och sen dra täcket över huvudet och försöka sova bort flunssan.
    Ha det så bra!

    SvaraRadera
  49. Hej!
    Bor i Löttorp på norra Öland. Gillar din blogg och ditt sätt att leva på vad naturen ger och vad du själv kan producera. Du är en inspirationskälla. Fortsätt med allt du gör. Hälsn. Cissi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att jag skulle trivas på Öland.Jag tänker på något vis på Kungen och på min farmor (hon gillade Kungen)

      Radera
  50. Hej Maria!
    Just nu dricker jag morgonkaffe i Borgå. I morgon bär det av till Sverige (mitt hemland) där vi förmodligen kommer att tillbringa det närmaste året eftersom min man ska vara alterneringsledig ett år. På söndag ska vi till södra Gotland och titta på ett hus som vi kanske ska långtidshyra. Det blir spännande - vi får möjlighet att testa "livet på landet-drömmen" och se vad vi tycker om den i verkligheten ;-)
    Tack för en inspirerande blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet du Anna. Jag längtar så till Gotland. Jag har aldrig varit dit, men känner att när jag kommer dit så kommer jag att höra dit på något sätt. Lycka till med ert äventyr!

      Radera
  51. Jag känner dig inte, men för mig är du värdefull. När jag känner mig nere så är din blogg som ger mig energi och hjälper mig framåt.

    Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är också värdefull. De är kommentarer som din som ger mig bloggenergi . Många kramar till dig!

      Radera
  52. Du behövs, glöm inte det. Det du gör är super bra, fungerar som en "vägvisare" åt många, bland annat mig ;)

    SvaraRadera
  53. Hej hej från tv stolen i södra Finland. Sitter här med hunden klistrad bredvid mig och läser ikapp, en vecka sedan jag var här sist. Har följt din blogg ett par år nu. Hoppade av ekorrhjulet för ett par år sedan och har inte ångrat mig en minut. Har haft köpstopp på nya kläder och gör all maten från"scratch" och bra har det gått. Fick visst just"löneförhöjning" då barnet flyttar ut på lördag. Hoppas du har en bättre dag idag. Älskar din blogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Synnöve! Vad gör du med alla pengar du tjänat på en månad : )

      Radera
  54. Hej hej från vårt kök i Västerlanda. Brukar inte kommentera, men följer med glädje din blogg sen en tid tillbaka. Den är mycket inspirerande!
    I år är första året som vi har odlat i lite större utsträckning (definitionsfråga vad man menar med större förstås, men större än vad VI tidigare gjort). Det har varit ett riktigt roligt år och jag har lärt mig massor. Ser faktiskt redan fram emot nästa år när jag kommer ha lite mer kunskap än i år.
    Kommer fortsätta följa din blogg (vilket innebär att jag således förutsätter att du kommer fortsätta skriva) för ännu mer inspiration!
    Hoppas du haft en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst tusan är jag tvungen att fortsätta efter alla fina hälsningar

      Radera
  55. Hej!
    Jag upptäckte din blogg av en slump idag och ska nu titta runt lite i den.
    Att ta vara på det man har och leva ekonomiskt är lite av en sport för mig, särskilt när det gäller maten. Leve resterna!

    SvaraRadera
  56. Hej! Du ger mig energi och nytänk! Kommenterar aldrig annars. Vill du ha mer respons så säg bara till! :-) Kram från Jonsered

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kramar tillbaka. Är inte Jonsered en motorsåg?

      Radera
  57. Hej hej �� Sitter på tunnelbanan i Stockholm påväg till förskolan för att hämta sonen tidigt idag. Skall åka till stugan över helgen, har lovat tvååringen att vi skall skörda både tomater, basilika (han äääälskar det), smultron, jordgubbar (finns några få kvar) och annat gott. Han kunde inte sluta prata om det i morse, tror han står och hoppar av iver att få komma iväg just nu! Kram på dig och tack för superläsning!!!!! / Sara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min dotter älskar persilja. Inte vet jag om det är mera normalt. Snarare mindre.

      Radera
  58. Hälsningar från en soffa utanför Uppsala också (men här har katten gått ut på jakt). Tack för en bra blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej hej Uppsala! Där brukar jag vara ibland.

      Radera
  59. Hej från Åvensor i norra Korpo, staden heter visst Pargas nuförtiden men dt struntar vi i :) Fortsätt skriva det är så roligt att läsa och följa med era prohekt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carita! Dig brukar jag se ibland på bloggen. Tack för det. Du heter och liknar nämligen en person som jag länge funderat på om det är, men nu är det inte det : )

      Radera
  60. Hej från Baggböle strax utanför Umeå. Började läsa din blogg för 5 minuter sedan o fastnade direkt. Du lever som jag drömmer om....Tack för fina ord och goda tankar./ Therese

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Therese. Hoppas din dröm går i uppfyllelse.

      Radera
    2. Låter ju lite som att jag vill att alla skall bli som jag : )

      Radera
  61. Hej från Brandsbol utanför Karlstad! Sitter med en liten sovande bebis i knät och läser bra bloggar, din är en av dom bästa. Heja dig!

    Kram Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var roligt att höra Elin. Tack! Karlstad ... är det inte där man brukar ha idol-uttagningar : )

      Radera
  62. Hej från byn Välinge i Skåne. Här sitter Olivia med hundarna Viggo och Leo. Jag gör inte så mycket just nu men har varit ute med hundarna i skogen och plockat bär och svamp. Omelett på svampen blev det och bären tog slut långt innan vi var hemma. En räv såg jag också! Fin dag helt enkelt :)

    Tack för all inspiration, är på gång att skaffa bin här och förhoppningsvis skaffa höns igen. Jag hittade hit för något år sedan då jag fick tips om din bok på en blogg och sedan började jag läsa din blogg, den känns så genuin och peppande i sin operfekthet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det skönt att man kan dra nytta av att vara operfekt

      Radera
  63. Hej, hej! Sitter här i Lofoten/Norge och føljer bloggen i ryck och napp när andan faller på. Och orken. Det är härlig, intressant och nyttig läsning. Mitt andra hemma ligger i Kokkola-Karleby. Ein gang Kokkolabo, allttiili Kokkolabo. :) Här brukar vi tillbringa størsta delen av sommaren. Mvh Annette Skog

    SvaraRadera
  64. Hälsning från Jämtland! Har precis avslutat svamprensningen, tar resten imorgon. Många, många blodriskor och några soppar. Blev nyfiken på svamppulvret du skrev om så nu ligger en del av svampen på torkning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul Ylva! Hoppas du kommer att gilla svamppulvret

      Radera
  65. Hej från mig åsså, tvål Ida :) Sån super ide att ha alla att säga hej, så det inte känns som om man skriver till sig själv. :) Mycket intressant på gång hos er som vanligt, trevligt trevligt.
    Ida

    SvaraRadera
  66. Hej Maria! Det är alltid lika roligt att läsa din blogg. Igår var vi på Slättens mat & mystik och där träffade vi Haga. Vi bestämde att vi hämtar några höns på våren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mari-Helen! Klart ni skall ha höns! Kul att det äntligen blir av.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.