tisdag 19 augusti 2014

Imorgon lever vi över våra tillgångar.

Idag är dagen då mänskligheten har gjort slut på de förnybara naturresurser som jorden i år producerar. Den nittonde augusti. Det betyder att resten av året lånar vi av framtiden. Frågan är bara om vi har möjlighet att betala tillbaka lånet eller om jorden är tom när framtiden är här. Från och med idag lever vi över våra tillgångar. Vi köper brödet på kredit.

Läs mer om detta sorgliga faktum exempelvis här. 

2 kommentarer:

  1. Mycket sorgligt och trots att det rapporteras om den här dagen varje år, så fortsätter många i inkörda hjulspår, som om inget var fel!

    SvaraRadera
  2. Sorglig läsning! Tyvärr har vi byggt upp hela västvärlden på ett ohållbart sätt. Konsumtion och shoppinghysteri har blivit en livsstil för de flesta, tyvärr. Våra länder bygger upp sin ekonomi på ständig tillväxt. Det här håller inte i längden men ännu är vi få som insett det. Vi kämpar på då gott det går och försöker visa att det visst går att leva hållbart. Dessutom ger det livskvalitet, i mängder. Jag vill tro att vi blir flera och flera som får upp ögonen för andra prioriteringar och värderingar.

    SvaraRadera