torsdag 14 augusti 2014

Kom ihåg bokplastupproret!

#bokplastupproret #revolt #miljötänk #vägraplast

Läs mina tidigare inlägg om bokplastupproret här och här. Nu är det åter dags. Hoppas även du tar dig en funderare. Tillsammans står vi enade!

9 kommentarer:

 1. Vi har faktiskt inte blivit ombedda att plasta några böcker ännu. Det kanske kommer, äldsta dottern börjar ju "bara" 2:an.

  (Vi hade alla tänkbara papper på våra böcker när jag gick i skolan. Hästar. Blommor. Fiskar. Och så småningom posters ur tidningen Okej. Hansons. Back Street Boys och annat fint... )

  SvaraRadera
 2. Här plastas inget. Fast de får ju knappt några böcker heller. Jo några. Men ingen plast. Rapport från Sverige...

  SvaraRadera
 3. Jamen hur onödigt är det inte att plasta ettåriga böcker!? Håller helt med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det faktiskt onödigt att försöka lära barnen att åtminstone i någon mån ta hand om och sköta sina ägodelar - även om de får dem gratis? I dagens värld skall tydligen allt serveras färdigt, och man väntar sig fullständig service i alla lägen.

   Radera
  2. Nej, visst skall man ta hand om sina saker, men man kan vara försiktig med grejerna utan att plasta dem. För mig är det viktigare att lära barnen att ta hand om naturen. Ägodelar är inte alltid så viktigt.

   Radera
 4. I min sons skola har de sytt bokfodral av tyg till läseböckerna (han är 10 år), och det fungerar jättebra. Skyddar betydligt nättre än plast eftersom de använt typ möbeltyg. De "ettåriga" böckerna överlever året utan plast...

  SvaraRadera
 5. Som lärare måste jag bara kommentera: jag har aldrig bett att föräldrarna ska plasta de böcker de ändå få behålla själva. Helt upp till var och en. Angående de nya som kommer som återvänds så sitter vi i kollegiet och plastar på rasterna… (galet extra jobb kanske..?! )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, antar att föräldrarna i er skola är glada över det : ) Och vad man kräver eller inte kräver av barnen (eller föräldrarna) varierar säkert hemskt från skola till skola.

   Radera