måndag 1 september 2014

Fotografering av svampfabrik

Hela sommaren har det varit full fart med fotograferingen till nya boken kring självhushållning. Kul och kämpigt på en och samma gång. Kul eftersom jag är så bra vän med fotografen Trissan och att det känns som ett väldigt annorlunda sätt att umgås med sina vänner på. Kämpigt eftersom det är en hel del som skall planeras och verkställas. T.ex. det här med att odla svamp ...

För några år sedan odlade jag och Jenk med gott resultat ostronskivlingar i säck. Därför skulle jag inte ha de minsta problem att skriva ett kapitel om svampodling, men det behövs ju även bilder och därför är vi tvungna att starta upp svampfabriken på nytt. Motivationen är kanske inte på topp när det känns så mycket enklare att hämta en kantarell ur skogen : )

Så vi steriliserar halm, ympar in mycel, städar ur svamperiet, binder påsar, sticker hål, väntar. Och lyssnar till kamerans klick, klick, klick.

Det är mycket man inte tänker på när det gäller fotografering av böcker, men eftersom det skall vara en variation i bilder, miljöer och framför allt kläder (om man fotograferar tre olika saker på en timme är man ofta tvungen att byta kläder till varje fotografering och hur mycket kläder tror ni inte det blir på en bok? Dessutom känns det som de flesta av mina klänningar redan har figurerat i Lev mer på mindre boken ...)

3 kommentarer:

  1. Vad spännande med ny bok! När ska den bli färdig/komma ut i handeln?

    SvaraRadera
  2. Förväntan över nya boken ligger i luften!

    SvaraRadera
  3. Alltså mer och mer som man bara måste prov, odla egen svamp! Såklart!

    SvaraRadera