söndag 9 november 2014

Farmor, Farfar, Farsdag och Födelsedag

Farmor, farfar och jag
Idag är det fars dag och det fick mig att tänka på en sak som hände varje år när jag var liten. På farsdag köpte alltid min farmor en blomma till min farfar. På farmors födelsedag den 11.11 gav farfar tillbaka samma blomma till farmor.

Jag minns att jag som liten tyckte det här var oerhört tråkigt och kärlekslöst. Men idag kan jag tycka att det är en rätt kul idé och faktiskt rätt kärleksfullt. Älskar man varandra kanske man vill göra det så enkelt som möjligt för varandra på ålderns höst.

Något som är en utmaning för de flesta av oss är att våga tänka att små presenter, billiga presenter eller kanske inga presenter alls inte betyder att man inte bryr sig om varandra. För många av oss är det genom presenterna vi visar vår uppskattning.

Ja, det är svårt att komma ifrån presenterna. Kanske man borde kunna ge presenter som "En hel dag full med kärleksfulla ögonkast" (mannen), "Ett telefonsamtal en gång i veckan" (morfar) och  "Kaffe med valfri diskussion varannan torsdag" (pappa)7 kommentarer:

 1. Jaaa! Mera kärlek mindre presenter. Fler saker behöver vi ingen av oss men kärlek kan vi aldrig få nog av. :)

  SvaraRadera
 2. Klok farmor och farfar :-) Vi köper sällan presenter, till varandra så gott som aldrig. Och inte är det något vi saknar, vi tycker båda att det är bättre att köpa det vi behöver...när vi behöver det. Barnen har växt in i det tänket och när de kom i tonåren och fick frågan vad de kunde tänkas önska sig så sa de ofta...-nej, jag vet inte...jag har allt jag behöver :-)
  Jag tror man ska satsa på att ge de där kärleksfulla ögonkasten varje dag istället. Ha det gott !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 3. Åh! Vad fint! Tack för ditt inlägg! Det värmer! Mera kärlek!/PiaFia

  SvaraRadera
 4. Tack för fina funderingar som jag helt håller med om!
  Mina barns farfar var född 11.11.-11 - så han hade samma födelsedag som din farfar ;-)
  Fick inte inlägget att fastna så nu försöker jag med Unknown

  SvaraRadera
 5. En annan sak: känner du till tvåltillverkning med KASTIKSODA?
  Vi är några " kukälgummor" som skulle vilja koka våra tvålar själva.
  - Man kan väl göra den själv med att ta aska från björkved.
  Kanske du/ ni har prövat?
  Tacksam för svar småningom!
  stina.mellberg@gmail.com

  SvaraRadera
 6. De syns att vi är släkt på den där bilden...sådär såg jag också ut som barn :D /Jenny

  SvaraRadera
 7. Ja!! Mindre presenter - iaf mindre "grejer". Dina förslag är underbara - liknande ska jag själv skriva på min önskelista till jul.
  Själv har jag det senaste halvåret gjort mig av med saker varje vecka, sålt för knappt några pengar alls, eller givit bort till hjälporganisationer. Vill minska ner på allt onödigt vi har. Gjort mig av med mycket, och inte har någon i familjen märkt nåt - ingen saknar grejerna!! Känns väldigt bra bara!

  SvaraRadera