onsdag 12 november 2014

Stötsäker eller stöttålig

Ibland blir det ju bara så konstigt ...

Förra julen köpte jag en telefon till Jenk i julklapp. Eftersom han har ett fysiskt jobb tog jag en telefon som jag hade hört var stötsäker och hållbar. En Samsung Xcover 2. För några månader sedan var skärmen krossad. -Det är bara att lämna in den. Du får en ny på garanti, sade några vänner.

Sagt och gjort. Men se det gick inte för sig längre. Enligt försäljaren hade visserligen Samsung Xcover i sin marknadsföring gått ut med att telefonerna var stötsäkra, men de orden hade för Samsung Xcover2 ändrats till stöttåliga. Så nu fick  man inte några nya telefoner om skärmen sprack. Man skulle ju tro att saker och ting utvecklas till det bättre. Men icke sa Nicke.

(Han måste nog vara en väldigt negativ typ den där Nicke)
(Och visst är det skönt att man kan ändra sig om man först hade fel. Som t.ex. om man lovade för mycket.)

5 kommentarer:

 1. Usch va trist, detta med elektronik är ett gissel, inget är byggt för att hålla.. =/

  Tack för en inspirerande blogg <3
  Kram
  Sanna

  SvaraRadera
 2. Använder också en likadan stöt-tålig telefon, ärvde den av sonen som också lyckades krossa glaset. Sprickorna stör bara litet så ännu får den hållas :)

  SvaraRadera
 3. Fast det lönas att kolla med flera ställen. Sambon fick en spricka i sin xcover (inte 2:an dock) också och blev i princip utskrattad på stället där han köpt sin telefon. Inte kunde han få nån ny inte! For sen till ett annat ställe och blev superbra bemött och fick en ny skärm för 12 €. For sen tillbaka till första stället där de då hävdade att de inte visste...

  SvaraRadera
 4. Sonen fick ny ruta i sin! Jag läste försäljningsvillkoren som gällde då när vi köpte telefonen och efter lite diskussion så bytte dom den. Min telefon (samma modell) var helt omöjlig, det gick inte att ringa till den, den liksom tappade bort dej hela tiden och jag fick en ny. Men i väntan på den, så köpte jag en annan. Så nu har jag hemma en 2:a som varit använd i några timmar.....ackun i den är min gamla, för den bytte dom inte ut :)

  SvaraRadera
 5. Oj, nu känner jag att vi kanske måste göra ett nytt försök. Tack för att ni delade med er av era fall.

  SvaraRadera