söndag 30 november 2014

Problem med Candida?

Som ung hade jag problem med svampinfektioner (och varför outar man det på nätet kan man tycka). Gång på gång fick jag mediciner utskrivna, men de funkade aldrig.

En dag tipsade någon mig om att dricka Pau D'Arco -te. Första gången höll jag helt socker och jästfritt samtidigt som jag drack stora mängder te i två veckor. Besvären försvann!

Under årens lopp har jag ibland haft känningar av att mängden svamp inne i kroppen (de flesta har ju denna svamp i små mängder) håller på att bli så stor så att det ger mig obehag. Då är det bara att pimpla te och så försvinner besvären. Och nu vet jag varför jag outar denna smått personliga grej. Jag vet hur dåligt man kan må och jag vet hur enkelt det åtminstone mitt fall kan vara att göra något åt det. Därför ger jag dig detta tips. Hoppas det funkar även för dig om du känner av liknande besvär.

Ett annat tips som jag inte har provat men som Ida på Agnes handmade tipsade om var hemgjorda vagitorer med kokosolja, lavendel- och tea tree olja. Det låter också som något som borde testas.

15 kommentarer:

 1. OCH lämna bort det onödiga,farliga sockret och vita mjölet!(säger en av erfarenhet med både det ena och det andra,som försvunnit och aldrig återkommit).
  Mvh ekofrun

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vet! Men det är så svårt! Är en riktig gottegris.

   Radera
 2. Intressant har inte haft så mycket problem med det, någon enstaka gång bara. Kommer det igen så vet jag vad jag skall testa med andra ord

  SvaraRadera
 3. Bra tips!
  Skippa sockret i svampperioder brukar funka för mig också.

  Här är en intressant länk om nåt annat(: http://www.mindbodygreen.com/0-16168/i-havent-made-any-trash-in-2-years-heres-what-my-life-is-like.html

  SvaraRadera
 4. just ja, Menskopp istället för tampong/binda är ett hett tips

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant! Det är säkert en stor orsak till varför jag mår så bra nu

   Radera
 5. Oj, tea tree oil är ganska starka grejer, vet inte om jag skulle vilja ha det i närheten av slemhinnor. Det står dessutom oftast uttryckligen på förpackningen att det enbart är för utvärtes bruk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värt att tänka på är att de traditionella svamp-dödar-medlen som stryks på/ stoppas in är ju inte särskilt snälla mot slemhinnorna...
   Men funkar det så är det kanon, vad man än använder :-)

   Radera
  2. Ja, jag vågar som sagt inte ta ansvar för vagitorerna för de har jag inte provat, men tea tree kan nog även användas invärters fast man inte pratar lika mycket om det. Men outspätt skall man nog vara försiktig

   Radera
 6. hittade orsken till varför läsarantalet gått upp på min blogg. :) Teatree är effektiv mot svampinektioner, då både invertes och utvertes. Jag drack teatree (utblanadat med vatten) samt Pau D´arco te för att snabbt och effektivt få minskat på Canidia, men även en strikt diet (inget socket,inget vitt mjöl,ingen jäst...). Denna utarbetat för mig av kunniga. Och visst gjorde det susen vill jag lova, för hela kroppen. Vill man inte pröva teatree som vagitorer så man göra sköljning med Pau Dárco te som är mildare.
  Ida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ida för att du förtydligade mina skriverier

   Radera
 7. Peta in en vitlöksklyfta och svampen försvinner på 1-2 dagar. Jag hade kronisk svamp i flera år men efter att jag började behandla med vitlök försvann den helt, tack och lov!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du petar väl inte in den bara så där? Vitlök är ju väldigt starkt och kan orsaka brännskador om man sätter det direkt på huden. För att inte tala om slemhinnor ... det skulle jag aldrig våga.

   Radera
  2. Haha, jo! En hel vitlöksklyfta bränns inte, till skillnad från en klyfta man har skurit i. Jag har också testat att göra en vagitor med hackad vitlök men då får man vara mer försiktig och vira in den i mycket bomull/nylonstrumpa/vad man nu kan komma på. Det låter ju helt galet nu när jag läser vad jag själv skriver, men efter ÅR av ett skinnflått underliv med sår på grund av alla svampinfektioner och konventionella behandlingar var jag väl desperat nog att testa...

   Radera