onsdag 4 mars 2015

Maria testar : Jordstrålning och el. Del I

Länge sedan jag open mindedly testat något nu, men nu har jag minsann gjort det med besked. Idag skall jag nämligen skriva om något som många är lite skeptiska till -jordstrålning, vattenådror och elektriska fält. Förra våren gjorde vi ett experiment med att placera våra bin på currykryss och det gav mersmak. Spännande saker så det förslår.

De flesta har ju hört att det inte är bra att sova på en vattenåder, att el påverkar oss människor och att vatten förstärker el. Själv tror jag att vistelse i starka fält påverkar oss negativt på så vis att vår kropp använder mycket energi till att klara av att vistelsen, något som i sin tur leder till cellstress och att immunförsvaret pausas eller försvagas. Vi blir helt enkelt lättare sjuka och när vi blir sjuka har kroppen svårare att återhämta sig och självläka.

Vi ville därför helt enkelt kolla upp så att våra sängar inte är placerade på en vattenåder eller på ett currykryss. En dotter har haft en del fysiska symptom som vi inte fått hjälp med vare sig genom traditionell eller alternativ vård. Månne detta kunde ge någon förklaring? Till vår hjälp tog vi en kvinna från grannbyn som med sin slagruta lätt kunde ta ut både ådror och kryss.

Det som var nytt för mig och som gav mig en ordentlig funderare var kvinnans uppmaning -Se till att svänga dina elkontakter rätt! Ja, du hörde rätt. Det är enligt detta sätt att se på världen skillnad på hur du sticker in en kontakt i ditt eluttag. I många länder finns det bara ett sätt att få in en kontakt på, men hos oss kan vi svänga den på två olika sätt och om den svängs fel avger den ett skadligt energifält. Sover man dessutom på en vattenåder eller i ett kryss så förstärks detta. Jag vet, det låter för enkelt för att vara sant och jag vet att jag borde kunna förklara lite bättre för att få er att hänga med, men jag kan inte. För mig har dock aldrig den teoretiska kunskapen varit det viktigaste utan den känslomässiga erfarenheten.

Kvinnan hade efter åratal av värk kommit fram till att hennes värk berodde på elkänslighet. I många års tid lärde hon sig genom erfarenhet vad som gjorde henne bättre och nu hjälper hon människor som vill elkontrollera sina hem. Många kontaktar henne vid sömnlöshet, vid långvariga sjukdomar, vid förkylningar som aldrig går om, vid värk ... Hon delar med sig av sina erfarenheter för att hjälpa andra. Så jag har inga teoretiska förklaringar att ge er, men ...

Det som var verkligt intressant var att kvinnan (efter att ha lärt oss hur en stickkontakt svängs rätt) direkt i sin kropp och med sin slagruta kunde känna av och säga -Det finns en stickkontakt i detta rum som är felsvängd. Hon kunde peka ut på vilken vägg denna satt och visst var det så. Hon kunde komma in i ett rum och säga att här är allt som de skall och när vi kollade så visst var alla kontakter rätt svängda. Hon kunde stå inne i vårt hus och peka åt ett vädersträck och säga att där ute finns det en kontakt som är felsvängd och be Jenk gå ut och kolla och visst fanns det en skarvsladd som var fel. Och precis lika fel som att ha felsvängda kontakter är det för övrigt att ha kontakter som inte är instuckna ända in.

Så nu är alla våra kontakter rätt svängda. Och hur var det med våra sängar? Alla våra sängar var rätt placerade förutom dotterns. Under hennes säng låg en skarvsladd som alltid sitter i väggen. Den var felsvängd. Dessutom var sängen placerad rakt på en currylinje. Så ikväll möblerar vi om. Det som är enkelt med tonåringar är att de inte tror på någonting. Så det kan inte vara tal om någon placeboeffekt. Blir hon bättre funkar det. Punkt slut. : )

När allt var klart och kvinnan skulle åka hem lämnade hon att stå i dörren. Man märkte direkt på henne när något inte kändes bra. -Det är ännu något som är fel, sade hon. -Finns det någon kontakt på baksidan av huset? Nej, det kunde vi inte komma på att det gjorde. -Vi är tvungna att gå och titta, sade hon. Grejen är den att baksidan av vårt hus löper längs en väldigt stark vattenåder, vilket vi visste om från tidigare. På baksidan av huset finns ett förråd med betonggolv. På betonggolvet hade vi slängt två stora knippen med plastslang. Plast leder vatten, vilket gjorde att strålningen blev väldigt stark precis här. Det här skulle vi aldrig ha vetat om själva! Åh, vad spännande det var att ha vår nya vän på besök! Och jag skall försöka lära er några av de saker jag lärde mig själv. Så får ni tro vad ni vill. Jordstrålning och vattenådror har jag alltid trott på, men el var något helt nytt för mig.

Vill du läsa mer kan du t.ex. kolla här.  Och vill du inte tro på detta kan du läsa här.  Tänk vad bra att man kan tro vad man vill.13 kommentarer:

 1. Vad spännande! Hur ska man kunna veta att kontakten är rätt om man inte känner det på sig? Kan du förklara? Eller du kanske planerade att skriva ett inlägg om det redan:) Tack för en superinspirerande blogg!

  SvaraRadera
 2. Oj vad intressant! Jag vill också gärna veta vad som är rätt och fel?

  SvaraRadera
 3. Jätteintressant! Och jag vill också väldigt gärna veta vilken väg kontakten ska sitta? :)
  /Sara

  SvaraRadera
 4. Och jag vill veta vem kvinnan är, så intressant! Skulle gärna ha hennes hjälp med att elsanera vårt hus!

  SvaraRadera
 5. Intressant! Kan du inte berätta och visa några exempel på rätt svängd kontakt.

  SvaraRadera
 6. Det där med kontakten vänd åt rätt håll är ganska välkänt inom audio- och hifihobbyn. Det kan lätt kollas med en faspenna. Vid felvänd kontakt tänds faspennan en bit ifrån den inkopplade apparaten/och eller sladden. Vänds kontakten så skall strålningen minskas kraftigt och faspennan skall inte tändas ens tid fysisk kontakt med apparaten. Minskad strålning är bra både för apparater och människor. Finns mycket att googla om angående detta.

  /Michael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack för ditt svar Michael! Tänk vad enkelt om det skulle funka så här.

   Vi försökte idag köpa en AC-tive Finder penna (kontaktlös spänningsprovare för lokalisering av elektriska fält) för 19 € men med den märkte vi inte någon skillnad. Här i Finland hade man svårt att veta vad faspenna är.

   Kan du sända en bild eller en länk på en sådan så att vi vet hur vi skall hitta en sådan och hur dyr man skall satsa på.

   Vill du inte svara här kan du sända mig ett mejl. Tack!

   Radera
  2. Länk eller bild behövs inte. Det var en sådan eller liknande spänningsprovare/spänningsdetektor/faspenna jag avsåg när jag skrev "faspenna". Funktion och utseende är snarlika.

   Med en sådan kan man oftast lätt se på vilket sätt kontakten skall sitta i väggen genom att se på vilket avstånd pennan tänds.

   Men sen är det som du skriver inte alltid enkelt. Faspennan kanske inte verkar göra skillnad på hur kontakten är vänd. Vilket kan bero på hur apparaten är konstruerad (switchade nätaggregat eller klassiskt linjär nätdel med transformator och likriktare samt om apparaten är jordad elller kontruerad för att vara icke jordad) och till vad apparaten mer är kopplad. Sånt kan ha stor inverkan på resultatet. Eller så är faspennan ett för trubbigt instrument här.

   Då kan man tex använda en multimeter och mäta spänning mellan chassie och jord, vilket kan vara läskigt många volt! Välj det håll på kontakten i väggen som ger minst/lägst volt i chassiet. Om nu apparaten är avsedd för att kunna mätas på så vis. Jordad osv.

   Jag brukar kunna komma ganska långt på bara spänningsprovare/-detektor/-penna jag. Men det är olika.

   Själv är jag jättenyfiken på hur Ni gjorde.

   /Michael

   Radera
  3. Tack Michael! Jag återkommer med rapport

   Radera
 7. Bara jag hinner skall jag visa er hur jag lärde mig kolla kontakter, men skulle gärna testa det här med pennan först :-)

  SvaraRadera
 8. Ja,här kunde jag skriva ett låångt inlägg.Med elöverkänsligt barn i familjen inte bara tror jag utan vi vet.Det som är allra värst i dagens läge är allt trådlöst.Wifi,mobiltelefoner,läsplattor osv orsakar barnet svåra symptom.Finns hur mycket att länka på som helst.Kolla tex Rainer Nyberg.

  SvaraRadera
 9. Ja, usch! Tyvärr känns det att det är omöjligt att begränsa barnen/ungdomarna nu för tiden eftersom så mycket av deras sociala liv finns på nätet. Elöverkänslighet måste vara rätt tufft att leva med.

  SvaraRadera
 10. Finns alternativ även om man är elöverkänslig. Man kan ha problem med mer än bara elen, tex alla trådlösa saker som finns överalt i samhället och som ger stora problem. Har själv problem samt mina barn och vi kan leva ett nästan normalt liv, efter lite justeringar.

  SvaraRadera