fredag 13 mars 2015

Näshorn i förkylningstider

Så här i förkylningstider vill jag verkligen rekommendera näshornet för att bota din snuva, förhindra bihåleinflammation och rena näsan från allergener.

Hornet fylls med saltvatten (ljummet vatten som du löser upp några teskedar havssalt i). Sedan lägger du huvudet på sned och häller med pipen in saltvätskan i den ena näsborren och så rinner den ut i den andra. Nu är systemet sköljt!

Det är inte svårt och det är inte obehagligt. Och åtminstone jag tycker det är skönt vid förkylning. Du får bort en del bakterier och snoret löses upp så det går lätt att snyta sig.

Har du hosta? Kom ihåg att det finns ytterst få (om ens några) hostmediciner som hjälper. Du kan lika bra kurera dig med något ur naturens eget apotek. Läs mer på t.ex. honung, granskottshonung och timjan.

6 kommentarer:

 1. Riktigt bra!

  Bästa slemlösande hosmedecin jag provat mig fram till, är timjan, anis och lakritsrot. Gärna ihop med honung och äppelciderviknäger!

  SvaraRadera
 2. Nämen, jag har ju precis köpt en sån! Gjorde första sköljningen häromkvällen och ja, jag vet inte. Jag kommer att göra det regelbundet, absolut, men den där känslan av att hoppa i vattnet och få en kallsup rätt upp i näsan - den måste jag vänja mig vid lite… det är ju bra som förebyggande att ha rensade bihålor inbillar jag mig...

  SvaraRadera
 3. När jag jobbade på infektionsavdelning gav vi nästan aldrig någon hostmedicin - alltid honungsvatten. Läkarna var väldigt restriktiva med att ordinera hostmedicin eftersom det enligt studier fungerar lika bra med honungsvatten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådant tycker en biodlare om att höra : )

   Radera
 4. Jag skrev för ett tag sen om tre riktigt bra eteriska oljor som vi använder vid hosta, slem och rethosta, då jag och min man inte drabbas av just hosta så använder vi detta på våra barn, fungerar varje gång!

  www.susannasekologiska.com

  SvaraRadera