fredag 3 april 2015

Påskkycklingar

Lagom till påsk kom årets första kycklingar, sju dunbollar. Eftersom vi inte har någon tilläggsvärme i vårt hönshus brukar vi inte låta våra hönor börja ruva alltför tidigt på våren. Men nu ligger de både här och där. För tillfället är det två hönor som fått och två till som ligger och ruvar. Argsinta och utflutna med en blick långt bort i fjärran. I 21 dagar väntar de (och vi) på att få känna de första rörelserna under magen och höra de första pipen. Det är lika spännande varje gång.

Glad påsk!

8 kommentarer:

 1. Fantastiskt trevlig läsning! Vilken vårkänsla!

  SvaraRadera
 2. Det är ju så underbart härligt med kycklingar!
  Glad påsk!

  SvaraRadera
 3. Ovala eller runda ägg under hönan?
  Nyfiken på Olsabacken,Småland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Magnus, jag tänker på dig varje gång vi får kycklingar. Någon gång skall jag minsann få för mig att testa om det är någon skillnad : ). I början på året när de vill börja ruva stoppar man dock allt man bara hittar under dem så denna gång kan jag inte säga varken bu eller bä. Vad var det din farmor brukade påstå?

   Radera
  2. Visst är det så att man tar alla ägg man har å hoppas dom är befruktade.Det var en HÖNSAGUBBE/KÄRRING som sa att dom spetsiga äggen är TUPPAR och dom rundade är HÖNOR.Har för mig att du hört tvärtom?Hur som helst så blir man GLAD när man får kycklingar och livet leker.....

   Radera
 4. Härligt med kycklingar! Här har vi en som är klar nästa vecka.

  TACK för senast Maria, då vi sågs i Söderfors, det var riktigt, riktigt roligt och trevligt att träffa dig och höra ditt föredrag. Inspiration, mycket kunskap och många trevliga frågetecken tar jag med mig.

  .. dessutom har du lyckats fint i din marknadsföring. Jag har nu både provläst din bok om att ta betalt OCH klickat hem en beställning från Adlibris. Sådeså! Ska bli toppen att få läsa hela boken, jag behöver det!!

  Fick dessutom med mig en ganska stark känsla kring vad jag vill att min verksamhets fokus ska ligga på i framtiden, vilket var en riktig befrielse.

  Ha det gott och på återseende!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv Ann-Mari för att jag fick lära känna dig, för berömmet och bokbeställningen (ha, ha). Vi skall absolut hålla kontakten!

   Radera
 5. Men! Så fint! Kan inte bärga mig tills vi också har kycklingar.

  SvaraRadera