torsdag 6 augusti 2015

Jag är sommarpratare

Idag kl. 10 bänkade vi oss i glasverandan jag och Jenk. Vi rattade in Yle Vega och väntade med spänning på att dagens sommarprat skulle börja. Idag var det nämligen min tur att höras i etern.

I våras när de tog kontakt från radion tackade jag ja direkt. Jag hade nämligen möjligheten att få en väldigt erfaren coach att "öva med" och jag tänkte att det är ju aldrig fel att få lära sig använda sin röst rätt. Vad jag skulle prata om hade jag ingen aning om.

Men så hände något. Många av er var med. Utan att ni kanske visste om det. I mars skrev jag på bloggen ett inlägg om elavstörning. Jag hade av ren nyfikenhet bjudit hem en kvinna som kollade in jordstrålning, currykors och elen i vårt hus.

Det tog hus i helsike. På två dagar hade 17 000 läst mitt inlägg och jag kallades saker som jag aldrig tidigare kallats. Det var några rätt tuffa dagar. Och idag när jag lyssnade på mitt sommarprat började en tår stilla rinna längs kinden. Jag mindes plötsligt hur otroligt hårt det kramat kring mitt hjärta och hur ont jag hade haft i magen när jag kände att jag var mitt i en nätdiskussion som jag inte hade någon kontroll över.

Och då visste jag vad jag skulle prata om ... när drevet går. Vill du lyssna kan du göra det här. Jag vet faktiskt inte om det funkar i Sverige.

(Ha ha vilket konstigt sätt att avsluta ett inlägg på. "Jag vet faktiskt inte om det funkar i Sverige". Men det vet jag inte. )

Nu vet jag! Om man trycker här och sedan laddar ner podcast borde det funka även i Sverige.

10 kommentarer:

 1. Jag har inte lyssnat ännu men har däremot själv fått känna av hur det är när elaka kommentarer kommer in i anonymt format på min blogg. Det r inte trevligt, alls. Men man får inte tystna för det.

  SvaraRadera
 2. Jag vet att det inte funkar i Sverige.
  Men det går att läsa artikeln i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Så glad att jag hittade mig i bilen med radion på. Där hittade du mej och jag lyssnade. Tack för dina kloka tankar. Typ "Är jag dummare än för ett halvt dygn sedan?" Den frågan var bra!

  SvaraRadera
 4. Du gjorde ett jättefint sommarprat! Du kan verkligen konsten att fånga din lyssnare. Man är nog väldigt liten o utsatt där ute.. Modigt av dig att dela med dig om vad som hände ♡

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Heja, heja vad du pratade bra!!!

  SvaraRadera
 8. här är en till lyssnare :) jag gillade oxå frågan Är jag dummare än för ett halvt dygn sedan.

  :D

  SvaraRadera
 9. Jättebra sommarprat! Och det väldigt bra att höra det i Sverige

  SvaraRadera