fredag 23 oktober 2015

Röd trädgårdssyra

För en tid sedan när vi hade goda vänner på besök fick jag som present en planta av röd trädgårdssyra.

Deras planta hade de i sin tur köpt i mataffären och efter att de hade tagit vad de behövde grävde de ner den i trädgårdslandet. Plantan har trivts bra och frösår sig lätt. Nu har de småplantor överallt som de ger bort till vänner och bekanta.

Och det är sånt här som jag tycker är så rebelliskt skönt. Att man köper något i affären och så blir man plötsligt oberoende av den produkten i affären.  Och plötsligt kan man se till att många fler är oberoende av produkten och så har man minskat konsumtionen på just det. Kul!

8 kommentarer:

 1. Min röda trädgårdssyra köpte jag för 3 år sedan och planterade ut den och den övervintrar jättebra. Ruccola är en annan som övervintrar bra och ger mycket skörd. Det är värt att köpa kryddorna i butiken med rötter på våren och plantera ut dem, sen är det ju en sxtra bonus att de övervintrar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är jag lite som ett frågetecken. Hur övervintar Ruccola? Via frön eller via planta? Spenat brukar komma upp för mig, men ruccola har jag inte vetat av.

   Radera
  2. Tror att det är plantan som övervintrar, den kommer upp på samma ställe. Jag planterade ut olika kryddplantor en sommar och nästa år kom ruccolan upp och det är redan säkert 6 år sedan. Jag har förnyat med nya plantor efter vart men den jag har nu har övervintrat 2 vintrar.

   Radera
  3. Spännande! Det måste jag prova! Tack för tipset.

   Radera
 2. Den övervintrar bra��igår gjorde jag söndagssalladen av den trots att vi är långt in i oktober. Den håller sig fräsch.

  SvaraRadera
 3. Men visst är det fantastiskt. Här älskar jag pelargoner och övervintrar mina och sen ger jag bort sticklingar åt höger och vänster. Fantastiskt roligt.
  Fin start på veckan önskar jag dig
  Annie

  SvaraRadera