fredag 20 november 2015

En mammas glada tankar

Idag kom min äldsta dotter hem från skolan och berättade något som gjorde mig väldigt glad. Skolan hon går i ligger nära ett äldreboende och på dagens morgonsamling hade några åldringar tillsammans med en vårdare dykt upp. De berättade att man gärna fick komma och hälsa på dem och att de gärna ställde upp som intervjuobjekt om eleverna behövde dem i olika skolarbeten, t.ex. psykologi och historia. Skolan i sin tur berättade att de i sin tur gärna fick komma på "studiebesök" i skolan och se vad som hände på dagarna och när skolkören hade generalrepetition lovade de att alltid komma till äldreboendet och öva. Dottern berättade att när morgonsamlingen var slut såg man äldre kvinnor och män vanka omkring i korridorerna och nyfiket titta vad som var på gång. Mera sånt!

3 kommentarer:

  1. Så härligt! Fint med kunskapsbyten över generationsgränserna och att man kan glädja varandra i både det stora och det lilla! :)

    SvaraRadera
  2. Åh! Vilket underbart initiativ!!! Absolut mer sådant! Det är ju ett utnyttjande av resurser, apropå att inte låta saker gå till spillo, och förbaskat trevligt också. Folk får känna sig viktiga och nyttiga, och den totala kunskapsnivån blir ju större både för barnen och de äldre. :-D

    SvaraRadera