måndag 16 november 2015

Köttfri måndag: Bolognese på svarta linser

Hur går det i det vegetariska köket? Kämpar ni på duktigt?
Som ni kanske läst har vi tagit ett jättekliv framåt. Två familjemedlemmar är redan så gott som vegetariska och resten av familjen äter vegetariskt fem dagar av sju.

Vet ni förresten något kul som jag hörde? Jo, av alla som säger sig vara vegetarianer är det 1/3 som äter kött när de är berusade. Ha, ha. Kanske det är mitt nästa steg. Att bara äta kött i berusat tillstånd ... Hur som helst här kommer ett av mina nya favoritrecept.

1 morot
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
olja att fräsa i
1,5 dl svarta belugalinser
1 burk krossade tomater
2 dl creme fraiche
2 dl vatten
grönsaksbuljong
1 tsk socker
1 msk balsamvinäger
lite spiskummin (passa på att sätta gurkmeja samtidigt)
salt och peppar
färsk eller torkad oregano


Riv moroten och hacka lök och vitlök.
Fräs dem i en kastrull.
Tillsätt allt annat
Låt koka i minst 25 minuter. 





4 kommentarer:

  1. Jag och min syster var vegetarianer i perioder som tonåringar. Olyckligtvis sammanföll en sådan period med att McDonalds sänkte priset på cheeseburgare, då var det ju kört, haha! Men att bara äta kött i berusat tillsånd, det låter ju rentav som ett nyårslöfte!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det nyårslöftet tycker jag du skall köra på!

      Radera
  2. Spännande recept. Jag har under en tid varit sugen på att öka andelen linser i kosten men har inte riktigt tagit tag i att leta upp intressanta recept, förutom "dahl".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar slänga ihop en gryta med lök, vitlök, linser (och annat jag vill sätta i) kokosmjölk, tomatkross, cashewnötter och indiska kryddor.

      Radera