fredag 4 december 2015

Kommentarshelgen

Jag har bloggat i lite mer än fyra år. Under den tiden tycker jag att bloggläsandet har ändrat ganska mycket karaktär. I början var det rätt vanligt att folk lämnade en kommentar efter sig. Många gånger enbart för att visa att de hade varit där. Det kunde vara ett tack för ett trevlig inlägg, eller bara orden "intressant" eller "spännande". Lite glada tillrop så där.

Det var även vanligt att man delade med sig av sina egna erfarenheter och som bloggare kände man att man lärde sig väldigt mycket av sina medmänniskor. Jag har faktiskt flera personer som jag har lärt känna bara genom att de kommenterat på min blogg, vilket gjort att jag har hittat till deras blogg och så har vi börjat "umgås på nätet".

Ibland märkte man som bloggare att kommentarerna minskade drastiskt och man kunde inte förstå vad det berodde på. Men då var det alltid någon vänlig själ som skickade ett mejl till bloggaren och sade att det inte gick att kommentera. Det berodde ofta på att bloggverktyget hade ändrat och det fanns någon ruta ikruxad som absolut inte skulle vara ikruxad. Och så ordnade det upp sig och allt var åter frid och fröjd.

Idag ser det helt annorlunda ut på bloggen. Ja, inte bara på min (det är ingen personlig utgjutelse över sveda och värk) utan många bloggare säger att nästan ingen kommenterar deras inlägg längre. Precis som med allt annat tror jag vi har blivit så vana vid att läsa bloggar att vi ser det som en automatisk tjänst vi kan utnyttja för att fördriva lite tid, söka inspiration eller få leva med en annan människas virtuella liv. Vi tänker inte på att bloggaren sätter rätt mycket tid på att fundera ut hur hen skall bibehålla vårt intresse och vad som kan tänkas glädja oss idag eller vad vi kan ha nytta av att veta.

 -Men det är väl upp till dem om de skriver eller inte, kanske du nu tycker. Och visst är det så, men alla blir glada över att få något tillbaka. Kanske en komplimang, ett hej, ett tips eller en smiley. Det gäller inte bara i bloggvärlden utan är det något som gör dig glad så berätta det. Finns det något som du uppskattar så berätta det.

Finns det någon blogg du tycker om att läsa tycker jag att vi denna helg skall ta oss tid att lämna ett spår av oss när vi läser deras inlägg. Denna helg tycker jag att vi skall utropa till kommentarshelgen och vi skall kärleksbomba bloggar vi tycker om. Det finns många bloggar som förgyller min vardag, men jag är alldeles för dålig med att låta dem veta detta. Mera glada kommentarer till bloggare får vara helgens devis!

Och annars också förstås ...107 kommentarer:

 1. Jamen verkligen! Bra idé! Jag har bara bloggat ett halvår och det är ju onekligen mycket roligare de gånger jag får respons och ser att folk faktiskt läser och tycker något om det jag skriver!
  Och ps. din blogg är en av mina absoluta favoriter, en av de fem som jag regelbundet läser. Du ger så mycket inspiration! Så tack för att du skriver trots att vi läsare ibland är lite blyga ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och genom kommentarerna hittar man ju ofta till bloggar som man inte läst tidigare och det är ju alltid trevligt : )

   Radera
 2. Svar
  1. . ) (oj jag är blind på ett öga tydligen)

   Radera
 3. Bra att du tar upp detta! Jag är enbart bloggkonsument och vet därför inte hur saker ter sig "från andra sidan". Min upplevelse är att jag som läsare sällan får någon respons tillbaka de gånger jag kommentar. Och då mer än ett glatt tillrop utan en reflektion, synpunkt eller fråga. Och då har jag känt att det liksom inte spelar någon roll!

  Det gäller inte alla bloggare, men påfallande många.

  Men nu vet jag att det inte behöver vara så, så då ska jag skärpa mig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sånt är ju tråkigt. Jag försöker själv att svara alla gånger det är någon direkt fråga, men ibland är man ute på vift när man ser kommentaren och så glömmer man bort det sen. Så jag hoppas att jag inte har så många som är besvikna. Vet dock att även jag kunde vara bättre på att svara i perioder.

   Radera
  2. Jag förstår ju att man inte alltid kan förvänta sig svar på allt man kommenterar, det var mer en generell betraktelse.

   Vissa bloggare svarar ALDRIG NÅN, trots att de kanske tom lever på sin blogg och borde vara lite mer rädd om sina läsare.

   Precis som du nu uppmärksammade mig på att jag ska bli bättre på att peppa alla duktiga bloggare jag gillar, så att de kan fortsätta ge mig vardagslyx och inspiration!
   Kram!

   Radera
 4. Från min synvinkel. Jag läser många bloggar i mobilen och det här med att kommentera från mobilen händer sällan. Den bästa bloggupplevelsen får man ju ändå via datorskärmen, och jag jobbar på att bli en bättre kommenterare! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ju en bra synpunkt som säkert stämmer för väldigt många.

   Radera
 5. Du hör till min standarsblogglista sedan länge och jag tackar och tar emot all inspiration och information jag får. Tack för alla dina skriverier!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sonja, du hör ju till dem som kommenterar ibland och flera av dina kommentarer har jag själv haft stor nytta av. Tack!

   Radera
 6. Visst är det som du skriver. En av anledningarna du inte tar upp heter Instagram. Det är lättare att publicera en bild, skriva hashtaggar och ev. några ord. Åtminstone är det där byggnadsvårdsbloggarna i Sverige mestadels samlas just nu.

  Tack för att du tar dig tid att blogga. Bloggar ger mer info än ett instagraminlägg som kanske mer liknar facebook där man mer vill visa upp sin tillvaro, inte dela med sig av sin kunskap. Så - än en gång tack för att du skriver rejäla blogginlägg!!! Jag uppskattar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har jag inte heller tänkt på. Ibland tycker folk att jag skall vara med på Instagram och jag har ju verkligen massor jag skulle kunna sätta på bild, men grejen är den att jag verkligen älskar ord och skulle inte klara av att få uttrycka mig nästan enbart genom bild. Och dessutom är jag inte det minsta intresserad av att fånga den rätta bilden. Så blogg är nog bättre för mig.

   Radera
 7. Ååååå vilket bra inlägg, jag tror du talar för många av oss. Hejja dig och jag hänger självklart på. Mer kärlek på nätet ;)
  //Annie

  SvaraRadera
 8. Absolut sant,men som jag läste tidigare upptill, om man kommenterar får man kanske inte själv alltid respons, men brukar nog ofta lämna märke om jag tycker om , eller varför inte, inte tycker om det jag läser.. Maria, din blogg är en av dom som ger oss "vanliga" mäniskor inspiration, vi som inte alltid har tillgång till allt nytt och att alltid köpa saker, det är en s.s "vardags blogg" :) Ibland har jag faktiskt funderat att man borde flytta till Österbotten, där fungerar allt så bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kom till Österbotten du bara : ) Säkert finns det människor som även här tycker livet är skit, men jag tycker det är finfint. Roligt att jag lyckats förmedla det.

   Radera
 9. Jag har också gått och tänkt på detta, att jag skall lägga ner min blogg just pga avsaknaden av kommentarer. Jag tänker att det nog ändå inte är någon som läser bloggen och uppskattar den. Sedan tittar man på statistiken och ser att det ändå är en del som läser bloggen. Så jag förstår precis hur du tänker, Maria. Någon gång då och då kan man faktiskt lämna en liten kommentar för att visa sin uppskattning - och dig uppskattar i alla fall jag mycket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sandra, du är ju ett lysande exempel på en bloggare som jag mitt i allt tycker att jag "känner lite" och som jag kan kontakta om jag har funderingar kring allt vad gäller mat. Och det började bara med att du kommenterade något om våra kaniner har jag för mig : )

   Radera
 10. Ops.. där tog jag åt mig, skäms på mig, du har så rätt...
  Jag läser alltid din blogg, tycker att den är jättebra och inspirerande.
  Har nu köpt din nya bok till son och sonhustru i Julklapp, vet att dom kommer att tycka om den, har tjuvkikat lite i den : )
  Dom fick "Lev mer på mindre" för några år sen, en väldigt uppskattad present.

  /Pirjo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt Pirjo! Och vad bra att du lyckades tjuvläsa lite. Det brukar jag också göra när jag skall ge bort en bok : )

   Radera
 11. Stor igenkänningsfaktor i detta inlägg. Jag ser att många är inne men kommentarerna uteblir numer. På facebook däremot är det något fler kommentarer då jag har Bondjäntan även där. Det känns som det är en tid av korta snabba kontakter, reflektioner och möten. Det där med tid och djup fattas nog många, både i den digitala världen och den vanliga riktiga....
  Tack för din kommentar på min blogg. Det värmde! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser du, det funkar : )

   Och ja, kanske man kunde finnas på FB, men ärligt talat är jag rätt trött på FB samtidigt som det är där jag är privat (här är jag ju mest personlig), vilket gör att det är rätt skönt att ha det åtskilt trots att man naturligtvis kan ha olika sidor.

   Radera
 12. Låter som en superb idé :)

  SvaraRadera
 13. Jag läser regelbundet bloggen men kommenterar väldigt sällan. Sen är det ju några extra klock från Bloglovin också. Man byter bara sida till nästa blogg. Bra skrivet !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu en sak jag inte tänkt på. Så är det ju när man använder Bloglovin att man inte alltid är inne på själva bloggen. Säkert påverkar det även "den ljuva statistiken".

   Radera
  2. Ja så är det för mig också. Men nu när jag förstår att kommentarer uppskattas känns det som en lam ursäkt. Hur jobbigt är några klick, egentligen?

   Radera
 14. Du skriver så intressanta saker och är så jordnära. Inget tillgjort. Därför vill jag gärna läsa dina inlägg. Och så har jag oxå bin ;-)
  /Annelie

  SvaraRadera
 15. Bra tanke. Jag sitter här med min dator i knät och läser din blogg. Har gjort det under låång tid. Men jag har inte så mycket funderat på att du vill ha feedback av just mig, av alla läsare. Men inser idag efter att ha läst ditt inlägg att det är ju så jag ska tänka. Att jag inte behöver skriva en egen blogg för att ge något utan jag kan ge tillbaka till er som skriver de bloggar jag tycker om. Så här kommer det: Jag tycker så mycket om ditt sätt att skriva, hur du ger tips på hur man kan gå tillväga, hur du blandar mellan bakning och traktormojänger, mellan vardag och fest, hur du engagerar dig och delar med dig och jag kommer fortsätta läsa dina inlägg så länge du skriver. Kram på dig och ha en härlig helg / Anneli i Trollhättan, Sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Anneli, nu känns det nästan som vi skulle ha ett bloggäktenskap, när du lovat att läsa så länge jag skriver. Vad fint! <3

   Tack!

   Radera
 16. Jeg har lige fundet dig og din blog og holder af at besøge dig :) Jeg er så heldig, at søde kvinder faktisk skriver kommentarer til mine indlæg, stadigvæk og trods at mange er triste over at folk ikke skriver mere.. Jeg blogger for at få en dialog og hvis ingen vil skrive kommentar hos mig, så vil jeg holde op med at blogge.
  Rigtig god weekend :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Jo så är det säkert, att en del skriver mer för skrivandets skull och en del mer för läsandets skull. Jag hör nog också till den senare. Annars kan jag lika bra tala med mig själv inne i huvudet.

   Radera
 17. HÄR ska jag hänga hela helgen <3 TACK :) BRA idé - Kram fr sö Dalsland!

  SvaraRadera
 18. Bra där!!! ���� nu ska vi sprida kommentarer!

  SvaraRadera
 19. Du har så rätt! Vi läsare har bara blivit bekväma. Bra skrivet, nu ska jag följa din uppmaning och kommentera mera;)
  Läser din blogg med glädje. Beundrar människor som du, som lever efter eget huvud. Mera sånt:)
  Kram, Åsa

  SvaraRadera
 20. Har följt din blogg väldigt länge och har nog inte lämnat så många kommentarer (en o annan, på sin höjd 3st). Du skrivet otroligt bra och jag blev så glad när jag läste att du skulle ge ut en bok om självhushållning. Har läst den och fått några intressanta idéer.
  Du inspirerar mig och får mig att våga ta några små kliv till mot min strävan efter självhushållning.
  Blir väldigt glad om du vill och orkar fortsätta med dina intressanta inlägg!!! //Petra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok Petra, jag orkar väl en stund till då : )

   Radera
 21. Tack för alla dina trevliga inlägg, det är så trevligt att läsa om det som händer på gården.Kram Beth

  SvaraRadera
 22. Och här kommenterar jag också :) Det är alltid kul att få respons och se lite mer livstecken från sina läsare än bara siffror. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 23. Vilken bra ide! (Se ett glatt tillrop!)

  SvaraRadera
 24. Jamen hoho, visst borde man kommentera mera! Tänker att det är lättare att kommentera för de som har lätt för skrivandet, i tanken har jag ofta mycket jag vill säga och börjar många gånger formulera mig och skriva några ord men sen när jag inser att det kommer att räcka minst en kvart för mig att få till det jag vill säga så ger jag upp! Men man behöver verkligen inte skriva så mycket, en tumme upp och en glad mun kan vara lika roligt att få!
  Så måste vi träffas någon gång, alltför länge sedan sist men när det blir så blir det roligt, kram! :-)

  SvaraRadera
 25. Hej!
  Jag gillar din blogg jättemycket! Känner du att det svider och värker så rekommenderar jag gärna brittiska serien "Miranda". Möjligen har vi inte samma typ av humor men jag får alltid lätt magkramp efter ett avsnitt eller två...

  Fortsätt gärna att blogga, jag läser, lär mig, inspireras och längtar efter ett eget liv på landet.

  Hälsningar
  Kajsa
  Uddevalla, Sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den skall jag kolla in! Vad roligt med nya tips.

   Radera
 26. Du har så rätt! Jag är en av dessa som mest konsumerar bloggar. Läser i RSS och då fattas möjligheten med att kommentera direkt och är lite lat med att gå in på själva sidan. Gillar verkligen din blogg!
  Tack för fina böcker. Självhushållning i praktiken pryder sin plats, ger fin inspiration och massvis av information! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du gillar boken. Och bloggen : )

   Radera
 27. Glada hejarop till min favoritbloggerska! Stora kramar från Emelie

  SvaraRadera
 28. Hej Maria!
  Läser och gillar och inspireras av din blogg, och läser en del andra bloggar också. Allt i mån av tid (försöker att inte fastna för mycket framför datorskärmen...). Jag kommenterar sporadiskt, när jag tycker att jag har nåt vettigt att tillföra en diskussion eller vill dela med mig av en erfarenhet. Ibland svarar någon på kommentaren - bloggaren själv och/eller någon läsare - men jag förväntar mig inte det. Allrahelst inte om det är en blogg som inte är sponsrad eller drivs i marknadsföringssyfte; alltså att bloggaren lägger ner tid på att skriva, fotografera och publicera massor som hen inte får betalt för i form av reda pengar eller i ökad försäljning av varor/tjänster.

  Har noterat att vissa bloggare är tydliga med att de inte har möjlighet att svara på alla kommentarer och att läsaren istället ska skicka mail om hen vill ha svar på frågor. Har också sett att av de bloggar som jag följer är det en blogg som alltid genererar många kommentarer, där bloggaren varvar sina inlägg mellan rena reportage, provocerande åsikter (lite väl genomskinligt ibland, det verkar som att det bara är för att locka läsare att kommentera/dela), reklaminlägg för egna produkter/tjänster, sponsrade inlägg och enbart vackra bilder med några fina ord till. Alltså där bloggen mer liknar en specialtidskrift/damtidning.

  Funderar på om det kanske var så i början, när bloggfenomenet var i sin barndom, att det fanns ett större behov av diskussion/kontakt eftersom kanalerna på nätet var så få? Nu finns ju Instagram, Twitter, Facebook med flera sociala media så kanske att själva behovet av och intresset för att lämna kommentarer på alla bloggar en följer försvinner lite. Då är det väl smart att göra såhär som du gör nu, att ibland efterlysa kommentarer. Du fick ju t ex mig att skriva en jättelång kommentar här... ;-)

  Tack för boken, gillar den skarpt!

  //Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den långa kommentaren : )

   Radera
 29. Vad bra sagt, jag är själv ganska dålig på att kommentera men sen jag började blogga har jag insett hur mycket roligare det är att skriva när man får lite direkt respons av sina läsare!

  SvaraRadera
 30. Jag har bloggat sen 2007 och känner absolut igen hela kommentarsgrejen. Många av mina då favoriter har slutat blogga för länge sen men nya har tillkommit. Jag har ett facebookkonto men använder det inte och jag har vägrat instagram och allt vad som finns. Jag är jätteglad att det finns de som fortsätter att blogga för då kan jag fortfarande läsa på det sätt som jag vill läsa. Tack för det Maria!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är väl snart små dinosaurier

   Radera
 31. Jag hör till dem som är dåliga på att kommentera, men har läst din blogg ett tag och blir alltid glad och inspirerad. Ska bli bättre på att kommentera. Är glad att inte alla bloggare går över till instagram. Uppskattar att få lite mer tankar och resonemang.
  / Sara i västsverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sara! Förresten förbjuder mina barn mig att vara på Instagram. De tycker att de någonstans behöver få vara ifred.

   Radera
 32. Va fint med att sprida lite kärlek <3. Tack för kommentaren på min blogg, jag gillar din och dej också :).

  SvaraRadera
 33. Lämnar ett litet spår.
  Eftersom jag följer en hel del bloggar via Bloglovin så sållar jag ibland redan i den feeden vilka inlägg som verkar mest intressant från min synvinkel att läsa. Och då kan det lätt bli för mig att jag glömmer bort när det var sist jag lämnade ett avtryck i någons blogg. Att blogga utan att få kommentarer är ju verkligen inte peppande. Ska bättra mig ;)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas din helg också blev fin Matilda!

   Radera
 34. Hej!

  Jag har just börjat kommentera en del på bloggar efter att ha läst "tyst" i några år. Och nu kommenterar jag på din. Du inspirerar mig! Själv bor jag i ett litet hus i skogen i Småland och har just nu en hemslaktad pulled pork i ugnen samtidigt som jag jobbar hemifrån...

  SvaraRadera
 35. Jag är så pass flitig på att kommentera att jag varken behöver eller hinner delta i kommentarshelger och liknande, eftersom jag inte kan kommentera mycket mera än jag redan gör... ;) Men hoppas att alla som känner sig träffade hakar på! :)

  SvaraRadera
 36. Jaa, du har rätt! Ska bli bättre på att kommentera, blir så glad själv när någon gör det. Och jag blev verkligen glad för din kommentar :)
  (För resten, jag föreslog för min redaktör på TT att jag skulle intervjua dig ang din bok, men tydligen hade min kollega hunnit före, typiskt.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch (fast hon var trevlig hon också). Vill verkligen göra något tillsammans med dig. Vi får klura på något.

   Radera
 37. Hej! Livet går i perioder ibland läser jag flitigare och ibland blir det mera av annat som oftast berör det jordiska levernet här. Jag försöker lämna spår efter mig när något berörande eller intressant dyker upp. Vi borde bli mycket bättre på att ge komplimanger till varandra. Det ger så mycket energi. Också rätt form av kritik, ifrågasättande kan vara väldigt inspirerande. Din blogg är ju helt fenomenal och har alltid varit det. Jag sprider ofta ut information om den och uppmanar andra att läsa den.

  SvaraRadera
 38. Jag håller inte riktigt med dig där, Maria. Anledningen till att jag själv inte kommenterar längre är för på grund av blogglovin-appen i telefonen som inte skickar mig vidare till bloggen längre... Men jag får försöka bättra mig helt enkelt för jag uppskattar ju din blogg och är dessutom nyfiken på din nya bok :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det som du inte håller med om är att läsarna blivit mer bekväma så att det som du inte håller med om är att alla behöver lite mera uppskattning och kärlek. : )

   Radera
 39. Hej! Läser ofta din blogg och tycker den är helt fantastisk bra. Intressant och lärorik. Mvh Lotta

  SvaraRadera
 40. Din blogg e TOPPEN!!

  www.risingeramp.blogg.se

  SvaraRadera
 41. Heja dig! Gillar din blogg o dina inspirerande inlägg. Tack. Karin

  SvaraRadera
 42. Du har helt rätt. Ett spår av att någon läser kan göra så oändligt stor skillnad, oavsett om man mest bloggar för att skriva av sig eller vad anledningen än må vara. Ska försöka bli bättre på detta själv också :) Tack för att vi får ta del av din inspirerande blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och det som ur min synvinkel sett också är så intressant är att då kan jag hitta nya bloggar (d.v.s. läsarnas). Det är ju ofta grejer som jag i min tur är lika intresserade av.

   Radera
 43. Jag har läst din blogg i flera år och i början försökte jag ofta kommentera men då var det nåt strul så det gick inte,och sen har det bara inte blivit av.Du är verkligen en inspirationskälla för så många,jag tror nästa gång jag träffar dej på mitt jobb ska jag ta mod till mej och komma fram och säga det personligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir jag ju jättenyfiken på vem du är! Du måste absolut komma fram och säga hej nästa gång vi ses.

   Radera
 44. Du inspirerar och tack för en fantastisk blogg ��

  SvaraRadera

 45. Tack till stora DR Sunny för lösa min problem hans EMAIL är (en drsunnydsolution1@gmail.com

  mitt namn är Miss Fatima, jag var gift med min man för 5 år vi levde lyckligt tillsammans för detta år och inte förrän han reste till Australien för en resa där han träffat denna tjej och sedan sedan han hatar mig och barnen och älskar henne bara. så när min man kom tillbaka från resan sa han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ut ur huset och han nu skulle till Australien för att se den andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerad och jag bodde bara med min mamma och jag var inte behandla bra eftersom min mor gifte sig med en annan man efter min far död så mannen hon gifte sig med inte var att behandla henne väl, jag och mina barn var så förvirra och jag letade efter ett sätt att få min man hemma eftersom jag älskar och vårdar honom så mycket , så en dag när jag surfade på min dator såg jag ett vittnesbörd om detta spell caster DR Sunny, vittnesmål delas på internet av en dam och det imponera på mig så mycket jag tänker också på ge det ett försök. Vid första jag var rädd men när jag tänker på vad jag och mina barn passerar genom så jag kontaktade honom och han berättade för mig att vara lugn för bara 24 timmar att min man kommer tillbaka till mig och till min bästa förvåning fick jag ett samtal från min man den andra dagen frågar efter barnen och jag ringde DR Sunny och han sa dina problem är löste mitt barn. så detta var hur jag får min familj tillbaka efter en lång stress av bromsar av en ond dam så med all denna hjälp från DR Sunny, Jag vill att ni alla på detta forum att gå med mig för att säga ett stort tack till DR Sunny och jag kommer också råd för någon sådan eller liknande problem eller någon typ av problem bör också kontakta honom hans email är) (, drsunnydsolution1@gmail.com) han är lösningen på alla dina problem och dilemman i livet. hans e-postadress är återigen (den drsunnydsolution1@gmail.com)

  HAN ÄR SPECIALISERADE PÅ DEN FÖLJANDE FÖRTROLLNINGEN.

  (1) om du vill ditt ex tillbaka.

  (2) om du har alltid dåliga drömmar.

  (3) om du vill att främjas på kontoret.

  (4) om du vill kvinnor/män att köra efter dig.

  (5) om du vill ha ett barn.

  (6) om du vill vara rik.

  (7) om du vill binda din make/maka för att bli din för evigt.

  (8) om du behöver ekonomiskt stöd.

  (9) hur du blivit lurad och du vill återställa du förlorat pengar.

  (10) om du vill stoppa din skilsmässa.

  (11) om du vill skilja sig från din man.

  (12) om du vill att dina önskemål ska beviljas.

  (13) graviditet spell att formulera baby

  (14) garanti du vinna de oroande rättsfall & skilsmässa oavsett hur vad stage

  (15) stoppa din äktenskap eller förhållande från bryta isär.

  (16) om du har någon sjukdom som H I V, (CANCER) eller någon sjukdom.

  (17) om du behöver böner för befrielse för ditt barn eller dig själv.

  än en gång se till att du kontakta honom om du har några problem som han kommer att hjälpa dig. hans e-postadress är (den drsunnydsolution1@gmail.com) kontakta honom omedelbart... Ring mitt nummer på +2348077620669

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fatima, jag tyckte du var korkad som tog honom tillbaka.

   Radera
 46. För att inte låta Fatima stjäla sista kommentaren vill jag bara skriva att jag håller med dig. Min blogg har aldrig dragit till sig stora horder av kommentarer så jag har hela tiden utgått från att jag fabulerar för mig själv och kanske några som är intresserad av sånt svammel. Dessutom har de kommentarer som kommit in ibland inte varit så skoj, hellre då en tyst monolog än en blogg där jag som driver bloggen måste ställa mig på försvarsstigen! Men din blogg är en fin inspiration, har sagt det förr, tåls att upprepas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej Mia, det är något speciellt med sista ordet ... jag har varit rätt förskonad från otrevliga kommentarer. Jag tror jag fick min beskärda del i samband med ett inlägg i våras, ha ha. Vilket i och för sig är synd för det gör ju att man inte längre skriver om allt mellan himmel och jord ...

   Radera
 47. En god idé! Så jag passar på att tacka för många välskrivna, kloka och inspirerande inlägg!

  SvaraRadera
 48. Hej Maria! Jag har följt din blogg i ca ett år nu och jag är egentligen ingen bloggläsare. Jag tycker om din blogg just för att du skriver om allt mellan himmel och jord. Också om lite okonventionella saker ibland. Så tack så hjärtligt för en fin blogg och för att du orkar dela med dig till oss läsare. Jag orkar definitivt fortsätta läsa. Och ska försöka bättra mig med att kommentera.//Monica

  SvaraRadera
 49. Vilket härligt initiativ! Som alltid slår du "huvudet på spiken"! Så kul att så många också kommenterat:) Har själv bloggat länge, men tyvärr tappat lite styrfart i både eget bloggande och kommenterande hos andra. MEN jag läser mina "favoritbloggar" regelbundet, och din är en av dom. Hittade dig via en annan finlandssvensk, välkänd favorit-bloggare- Lundagård. Kan riktig höra er sjungande finlandssvenska när jag läser era inlägg! Och ofta lära jag mig också något hos Dig. Fortsätt gärna på den nivå du mäktar med. Får en läsare önska, så vill jag gärna se fler översiktsbilder från ert hem. Och det behöver INTE vara "bloggstajlat"! Gärna både från in- och utsidan... Fast om du inte vill är det ok, ändå:) Ha det Gött! Från Värmländska Mitt Egnahem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall fundera på det. Grejen är att jag är så lat och dålig på att ta kort + att decemberljuset verkligen inte är till min fördel just nu.

   Radera
  2. Och jag och Aja (på Lundagård) är faktiskt rätt goda vänner så vi pratar faktiskt sjungande finlandssvenska med varandra på riktigt, om än på dialekt. : )

   Radera
 50. Hej Maria!
  Jag har också uppmärksammat det fenomen som du talar om trots att jag själv har varit inaktiv vad det gäller bloggandet sedan jag påbörjade (och avslutat) mina studier. Nu har jag inte läst igenom kommentarerna här ovan men för egen del så har flera av de bloggar jag läste förr numer också en plats bland sociala medier som t ex FB. Ofta är det skrivet ett inlägg i bloggen och så länkas det via det sociala mediet. Ofta tror jag att läsaren (eller det kanske bara är jag?) sedan går tillbaka och eventuellt lämnar en kommentar där den först såg länken. Jag vet inte. Mediebruset är stort och personligen så tycker jag att tillvaron snurrar på allt fortare. Jag förstår inte att jag överhuvudtaget hade tid att läsa och kommentera på andras bloggar tidigare. Kanske beror det på att jag tidigare hade dryga 2 h på tåg då jag tog mig tid.
  Jag vill ju dessutom läsa allt överallt och då blir det till slut ingenting av någonting :-D
  Ha det fint! Tänkte på dig när jag var i Stocholm häromdagen och fikade på samma café som du och jag gjorde. Kram!

  SvaraRadera
 51. Comment sauver votre relation et toiletter Quand votre partenaire veut divorcer

  Ma femme et moi avons été séparés il y a 4 mois et nos enfants, Emily et Robert, vivent avec elle mais ils me voient tous les week-ends. J'étais complètement dévastée et confuse jusqu'à ce qu'un vieil ami à moi parle d'un lanceur d'Internet appelé le prophète Williams qui aide les gens dans leur relation et leur problème de mariage à travers les pouvoirs des sorts de l'amour. Au début, je doutais qu'une telle chose existe. J'ai décidé de l'essayer, quand je l'ai contacté, il m'a aidé à lancer un sort et dans les 48 heures, ma femme est revenue et a commencé à m'excuser, maintenant elle a cessé de sortir avec les hommes et elle est avec moi. vous pouvez contacter sur {agadagaspiritualhome @ gmail}. Si vous passez par tout ce genre de problème d'amour de trouver votre mari, votre femme, ou ex petit ami et petite amie E.T.C. contactez le prophète Williams, E-mail: {agadagaspiritualhome@gmail.com} vous serez heureux d'avoir fait

  SvaraRadera