tisdag 29 mars 2016

Roligaste tomatskedet (nästan)

Karin kommenterade ett inlägg för någon vecka sedan med att den bästa tiden är när man får plantera ut tomatplantorna i växthuset. Tänk vad man kan tycka olika. För det skedet tycker jag är rätt kämpigt. Mycket jobb och tvivel på om det verkligen skall bli bra. Det beror säkert på hur många plantor man har. Jag med mina 50 plantor brukar bli rätt trött innan utplanteringen är över.

För mig är istället den bästa tiden nu när de börjar gro. Flera gånger per dag går jag och tittar till dem. Räknar och jämför med mina anteckningar vilka sorter som går bra och vilka som är sena av sig. Och nu ser ju allt så bra ut!

I år har fröna grott jättebra och det är ju jätteroligt eftersom jag använder mycket egna frön. Frön som jag dessutom varken tvättat eller pillat något extra med utan endast satt att torka på ett hushållspapper.

Åh, vad jag längtar till sommaren!

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att läsa om din glädje! Att du har tid att gå där och räkna små gröna blad! Jag ser det för min inre syn :), och känner den starka mull-doften i näsan, önskar riktigt lyckad säsong! Och skulle nåt gå fel i nåt hörn av trädgården så är det säkert ett annat hörn som exploderar av växtglädje i stället! Kul med vårfeelis!

    SvaraRadera
  2. Hej Maria! Ja tänk att man tycker så olika :-) Men förstår din entusiasm inför groningsskedet också. Tycker oxå om tidiga våren för då har man stora planer, sår massor av frön och ser sommarens prunkande trädgård framför sig. Sen i slutet av våren har man ju väldigt fullt upp med arbete så då är det svårare att hitta tid att njuta.
    Men just tomatplanteringen är för mig speciell. Njuter av att se de tjocka och fina plantorna som man fått till (förhoppningsvis) och känna jorden solvarm förhoppningsvis när man planterar en solig dag :-) Brukar sätta ca 30-40 plantor. Men iår har jag uppehåll. Ska lägga all tid på husrenovering o småbarn. Men har en del odlingsabstinens så då är det så kul att läsa tex din blogg o andra fina bloggar. Samt att ta fram alla egna gamla bilder och skriva sin egen blogg: nyhemblog@wordpress.com Lycka till med tomaterna🍅🍅 / Karin

    SvaraRadera