tisdag 31 maj 2016

Ekotanternas dag 11.6

I Finland ordnas det den 11.6 något som kallas Öppna byarnas dag. Evenemanget är ett sätt att föra fram alla våra små och stora byar, berätta om sig själv och visa upp det man är stolt över.Vem som helst får vara med och här i Älvbyarna kommer bland andra Ekotanterna att vara med. Vi kommer att ordna Ekotanternas dag. Platsen är vår gård Flemmingsbacken och grannens gård Lalle gård. Välkomna att se hur vi har det och ta del av allt vad som händer hos oss och grannen.

Flemmingsbacken (hos oss)
kl. 10   Qigong på vår gräsmatta med Ci Knubb. Pris 8 €
kl. 11   Guidad rundtur på Flemmingsbacken med Maria
kl. 12   Vilda örter med Eija och Pia. Plocka och fråga.
kl. 13   Slagrutedemonstration med Jenk och Kari. Prova att hitta vatten med slagruta!

Elsas café har öppet mellan kl. 11-16 och serverar kaffe, te och saft med hembakade läckerheter. Kom ut och njut av sommaren bland blommor, hönskackel och bisurr. Sitt en stund i vår glasveranda eller i vårt orangeri. Ströva runt på gården. Kanske du får syn på en ullig och gullig kyckling?

På Flemmingsbacken har du möjlighet att gå en tipsrunda med bitema och vi säljer även honung, ägg, böcker och kanske någon liten planta. Hos oss har du möjlighet att besöka vårt utedass om nöden är stor.

Lalle gård (grannen)
kl. 14   Kompostering med Kaj. Lär dig att kompostera!
kl. 15   Rundtur på Lalle gård med Christine. Kolla in bland annat äppelodling och musteri.

På Lalle gård serveras lunch som består av ugnspotatis med röror.
Till försäljning på Lalle gård hittar du Ekotanternas hälsoprodukter, lokalt grillkol, hembakat bröd och bullar. Det finns även loppisbord och självplock av kirskål (!).

Andra saker som ordnas i Älvbyarna är flera loppis, stilla stund i Älvkyrkan, Sarin leivontabaari, förevisning av Persiska katter, loppis och slutförsäljning av Tupperware. För mera information se på Ekotanternas FB sida eller hemsida någon vecka innan evenemanget.

1 kommentar:

  1. Det går enkelt att till fots ta sig mellan Lalle gård och Flemmingsbacken. Vill man ta en längre promenad (ca 1 km) kan man med fördel parkera bilen vid Veikars skola och längs Ketovägen gå till Lalle gård. Begränsat antal p-platser vid Flemmingsbacken och Lalle.

    SvaraRadera