onsdag 25 maj 2016

Hotell Flemmingsbacken

Inne i vår skogsdunge står en liten stuga. En gång i världen fungerade den som lekstuga, men det var länge sedan någon kokade sandgryta i pyttesmå kastruller.

När min vän Erica från Stockholm ville komma och se hur Finland ser ut (och eftersom vi är stereotypen av en finländsk plats valde hon att besöka oss) började vi fundera var tusan i huset vi skulle stoppa in henne.

-Vi fixar ett hotell!

Det blev ett av de mysigaste hotellrummen jag sett. Faktiskt blev de flesta i familjen riktigt sugna på att ta sig en hotellnatt nu och då. Manglade påslakan ingår dock inte i hotellpaketet. 

På hotell Flemmingsbacken skall man ta sig tid att fundera på livet. Livet har liksom en central plats hos oss.

Och kan man heta Eva Solkraft på riktigt? Alltså jag menar är det ett efternamn man föds/gifter sig till?

När min äldsta dotter var 2-år klippte min farfar med darrig hand ut en änglabild från ett julklappspapper och gav henne. Bilden tejpades upp på hennes sänggavel och sitter där än. Må den aldrig blekna. 

En skrattande Dalai Lama tillsammans med tips för hur man skapar sitt drömhem. Allt placerad på en ostärkt virkad duk. Det kallas shabby chicken. 

Denna möbel härstammar från min farmors barndomshem och var en av del av inredningen i min egen lekstuga en gång när jag var liten. Notera hur väl fönstret passar in vid avsaknad av spegel. Hotellet erbjuder ekologiska bananer och vatten ur egen kran ifall man blir hungrig efter att servicen tagit kväll.

Man hittar även öronproppar ifall man inte står ut med tystnaden, tuppen i hönshuset bredvid eller koltrasten som drillar klockan fem på morgonen, men som vi själva säger -Är man gäst på hotell Flemmingsbacken tycker vi att man skall passa på och uppleva med alla sinnen. 

3 kommentarer:

  1. Vilken härlig idé! Lekstugorna burkar ju få stå och ruttna bort när barnen blir större och inte leker där längre men så här används den ju :)

    SvaraRadera