torsdag 18 augusti 2016

Veteranbilar på Flemmingsbacken


För en tid sedan hade vi hela gården full av veteranbilar. Det var nämligen Korsholms veteranbilsförening som kom ut på besök. Varje onsdag åker de ut på en åktur och denna vecka var det vår tur att få ett besök. Vi tog dem på en guidad rundtur i bigården, så fick de fylla på sina vinterförråd med honung och till sist fick de smaska på färska sockermunkar i vårt café.

Det var trevligare än trevligast och det hoppas jag att även de tyckte. Det tror jag faktiskt för det var andra året i rad de kom hit och detta år var de dubbelt så många som året innan. Ja, de var så många att jag förskräckt började räkna huvuden när de anlände. Skulle sockermunkarna räcka? Men det gjorde de.

Man märker att man börjar bli äldre när man förvånat tittade på en del av bilarna och för sig själv tänker -Men det här kan väl inte vara en veteranbil? Det var ju inte så länge sedan man körde med de här ...

Försynt frågar man hur gammal bilen måste vara för att registreras som veteranbil och får höra att gränsen ligger på 30 år.

1 kommentar:

  1. www.BookAclassic.se - Få betalt för att köra din egna klassiska bil. Det är gratis att annonsera din klassiska bil hos oss."

    SvaraRadera