torsdag 19 april 2018

Översvämning!

Hej! Vi är riktigt översvämningskändisar idag. Vi bor ju längs Kyro Älv och den svämmar ju ofta över på våren, men i vår är det nog lite mer än vanligt. När det blir översvämning så blir vi strandsatta. Vanligtvis är det inga problem, eftersom vår traktor klarar av vattennivån. Men sedan i morse har vattnet stigit så mycket och strömmar så mycket så vi har beslutat oss för att stanna hemma idag. Det är en sträcka på 100 m av vår gårdsväg som är under vatten och där det är som djupast så är det 1 m.
Så här ser vår väg ut just nu

Vi har hälsat på grannarna och nu steker vi plättar. Barnen är hemma från skolan och vi har ställt in dagens möten. Jag har precis meddelat alla våra honungskunder att vi inte slipper till kvällens REKO.  Vårt hus är högt beläget, skafferiet är fullt av mat och solen skiner så det går ingen nöd på oss. Jag är snarare väldigt glad att i trygghet få njuta av naturens skådespel. Det är ju otroligt vackert, med allt detta vatten.

Det här var vår utsikt från köksfönstret i morse. Och nej, den här bilden är inte ens nära älven utan det som syns är bara åkermark. Dock inte våra åkrar ...

Och det är inte bara vi som tycker det är exotiskt. På fem minuter har jag både blivit kontaktad av den lokala dagstidningen (för andra gången idag) och radio. Radioreportern lät nästan lite irriterad när jag sade att en liveintervju var svår att få till stånd. Kunde jag inte ta roddbåten? (För strömt). Kunde jag inte stå och ropa på andra sidan? (100 m) Och tidningen funderade på att skicka hit en drönare för att kunna fotografera oss. Livet är rätt roligt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar