Tidigare publicerade jag ju en del köttfria recept här på bloggen. Du hittar dem om du söker i bloggen på "Köttfri måndag". Nu är det fredag, men jag lägger ändå upp ett recept på en vegansk soppa som jag testade i veckan och som mer eller mindre föll alla i smaken. Smaklig måltid!
1 gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
800 g tärnad batat
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 dl röda linser
½ tsk gurkmeja
1 burk krossade tomater
1 liter vatten
3 tärningar grönsaksbuljong
½-1 dl jordnötssmör
salt och peppar
1. Fräs lök, vitlök och ingefära
2. Låt bataten fräsa med en stund
3. Rör ner allt utom jordnötssmöret.
4. Låt koka 30-40 minuter tills bataten är mjuk
5. Klicka i jordnötssmöret och mixa soppan slät
6. Salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.