måndag 19 mars 2012

Drivmojäng


Av en slump lånade vi tidningen Åter av våra grannar. När vi bläddrade genom den fick vi syn på en artikel om en man som enkelt hade byggt en egen plantuppdrivningsanläggning. Vi visste inte att man lika bra kan driva upp plantor under vanliga lysrör som under speciella växthuslampor, men nu vet vi det. Och nu har vi byggt vår egen lilla inomhusdrivbänk : )

Vi har den i tre plan, men började så här försiktigt med att installera lampor på ett plan. Sedan när plantorna blir större och behöver mera utrymme utvidgar vi. Lamporna är 36 watt och de lyser i 16 timmar per dygn.

Hoppas verkligen att det här funkar för det skulle vara en stor lättnad för oss som vanligtvis driver upp alla våra tomat- och gurkplantor + alla pelargoner i köksfönstret. Nu har jag faktiskt varit så ivrig att jag har sått en hel del frön. Om det lyckas kanske jag kan sälja en del av plantorna och på så vis bekosta vår skapelse.

I det här skedet har jag sått fem tomatsorter (Maja, Tigerella, Brandywine, Golden Surprise och Moneymaker). Dansk export skulle jag få av svärfar. Jag har även sått gurka, sibirisk vattenmelon, stevia, kapkrusbär, druvgurka och stockros. Det får ännu gå någon vecka innan jag börjar med majsen och sedan blir det bl.a. purjolök, broccoli, blomkål etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar