onsdag 28 mars 2012

Pelargoner - den perfekta självhushållningsblomman


Så var det åter dags. Att lyfta fram pelargonerna som övervintrat i vår källare. Byta jord, ansa och vattna. Ställa dem ljust och vänta på att de skall väckas till liv. Har jag behov av fler pelargoner är det bara att ta sticklingar och lägga dem direkt i jorden, med en plastpåse med lufthål över.

Jag tycker att röda och vita pelargoner hör en gammal bondstuga till. Mina pelargoner är alla ungefär 3-4 år gamla och det känns bra att kunna tillämpa re-flowering.

3 kommentarer:

 1. Hej! Råkade via annan blogg hitta hit! Lade till mig som följare, har läst om er bok och ska absolut beställa den bara jag tar mig tid att klicka in på adlibris! :-) Mammaledighet tar all tid! Gillar de tankar du verkar ha och är inne på samma linje själv. Vi skriver om vårt husprojekt (din man är ju involverad i det också...borde ringa...) på vår blogg. Ska läsa vidare här, nu vaknade lillfröken!

  SvaraRadera
 2. Hej Sabina! Vad roligt att du hörde av dig! Antar att det är du som hittade vår farstukvist ute på nätet och ville ha en likadan :) Den historien är egentligen ganska fantastisk. Hör gärna av dig igen och välkommen in på min sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Japp! Jag har nu kollat upp var jag hittade den också. Men det listade ju ni ut själva redan! :-) Vi hade en annan kvist på G, men med små variationer och jag försökte rita en dålig bild åt mannen, så HITTADE jag denna bild och såg att DÄR är ju det som jag tänkt! Sannolikheten att den då är ER borde inte ha varit så stor... Men ankdammen... Vi var ju på en snabbvisit till er också, vackert hem! Hemtrevligt, ett hus med värme och själ i motsats till allt nytillverkat och opersonligt. Måste läsa gårdagens vbl då! MammaLEDIGheten tillåter inte så mycket egen tid. Idag är en ovanlig stund, söndag och jag tog mig tid att sätta mig ner!

   Radera