lördag 19 maj 2012

Djurplågeri på Flemmingsbacken

Rätt åt dig Skitmonika! Rätt åt dig att du får stå där med fastspänd hals när du inte tar hand om ditt barn. Först trampade du sönder Estelle och efter det slutade du bry dig om Greta. Låter henne inte äta, föser våldsamt iväg henne, svarar inte när hon ängsligt bräker och undrar var du är ... Nej, du kan bra stå där och tänka genom ditt uppförande.

Innan ni anmäler oss till djurens vänner måste jag få inflika att Monika är uppbunden för att Greta skall kunna äta av henne och för att hon inte skall kunna fösa iväg henne. De skall liksom "bonda". Hon kan lägga sig ner, hon kan äta och hon kan dricka. Vi släpper även lös henne till natten och korta stunder under dagen.

Man får en hel del lustiga tips när folk får ta del av ens bekymmer. I går fick jag höra om en man som förr i världen brukade supa sina grisar fulla. Suggor har ju ibland den småbesvärliga egenheten att bita ihjäl sina kultingar. För att avhjälpa detta brukade han ge dem brännvin, så att de blev fulla och sov ruset av sig. När de vaknade med världens krabbis var de hur kärleksfulla som helst. Nu är ju får inte lika sugna på sorten som grisar om vi säger så. Kan inte förstå hur jag skulle få i Monika en droppe sprit och vad skulle hända med modersmjölken? Och vem skulle ge lammen mat medan hon sov ruset av sig? Ja, det märks att det var en man som tänkt ut den lösningen :)

Men det är sorgligt att se att Greta inte får vara med. Igår släppte vi ut dem i hagen och där sprang hon ängsligt och ropade efter de andra. Men ingen svarade ... Fårskallar och fårlortar är de hela bunten!

3 kommentarer:

 1. Ja, obegripliga ibland dessa djur. Ni har inte testat mjölkpulver som finns till smålamm? Men inte hjälper det ju Greta som vill till mamma... Har hon varit sådan hela tiden? Då kan hon få skämmas! :-) De ska ju "bonda" inom första dygnet om jag inte minns fel från vad jag läste förra året när vi räddade Wilhelm första natten. TAckan hade fått 4 och var helt förvirrad. Slickade bara ren 3 och vi fick börja hjälpa lillkillen som var svag. Som tur hjälpte vi honom på plats så han inte började lukta "främmande"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste på nätet att man har upp till 10 dagar på sig att få tackan att acceptera lammet.Och det är ju det som är så konstigt. Förra året skötte hon sina lamm exemplariskt. Och Greta var också hennes ögonsten tills Estelle dog. Åh, tänk om det var Greta som mördade Estelle? Jo, vi använde mjölkpulver till Estelle, men vi skulle inte vilja göra Greta till ett flasklamm, eftersom det blir så problematiskt. Maten går det ju att få i henne, det är väl snarare "utanförskapet" som är problematiskt. Bättre och bättre dag för dag får man väl försöka intala sig med.

   Radera
 2. Hoppas det går bra för Greta! Vad duktiga ni är på att fixa. Det gäller att ta till kreativa lösningar ibland när man sköter om djur! (även om jag kanske inte heller skulle förorda spritvarianten...)
  /Sofia

  SvaraRadera