Nu är det dags att inventera innehållet i skafferiet, frysen och jordkällaren och bokföra vad som gått åt under vintern och vad som ännu står kvar på sina hyllor.
Resultat:
- Vi har massor av rödbetsinläggningar. Slutsats-odla mindre mängd rödbetor. Problemet med rödbetsinläggningarna visade sig vara att det var osäkert att veta kvaliteten på varje burk. Vissa vara helt ok och andra smakade väldigt surt. Hörde att inlagda rödbetor kan vara lite knepiga. Det här resulterade i att vi aldrig vågade ge bort inlagda rödbetor till present (kunde ju inte provsmaka på dem innan)
- Pastasåsen tog slut ganska tidigt. Slutsats - odla mycket tomater. Ta dig besvär att koka in den istället för att frysa, eftersom det är så skönt under vintern att använda den direkt
- Frysta purjolöksringar och lingonsaft tog slut ganska tidigt.
- Frysta bönor, gurksallad och inlagd gurka räcker sommaren ut.
- Det jag saknat i vinter är morötter, fryst broccoli och fryst blomkål. Odla mycket sånt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.