lördag 16 juni 2012

Motgångar

Jenk kom precis in och berättade att han är så sjuk i kroppen. För att avreagera sig hade han grävt upp ett nytt trädgårdsland så jorden flugit nästan ända till grannen denna arla morgonstund. Orsaken var att troligen en räv ätit upp vår ena kalkon. Det är nu man förbannar sig själv för att de har varit ute nattetid, men en kalkon hatar att lyftas och en kalkon går inte in själv och vi ville ju ge dem möjligheten att få ströva fritt. Vi tänkte att en kalkon är ju så stor och vi har aldrig haft en räv tidigare på besök. Om det nu var en räv ... Man blir klokare av varje motgång. Det som gör saken ännu mera onödigt var att de skulle ha slaktats ikväll. Nu blir det bara en kalkontant att slakta och det är bäst vi gör det, för nu vet räven var det vankas mat om nätterna. Inte har han orkat släpa henne härifrån heller. Inte ens orkat äta upp henne. Och den andra kalkonen går och söker. Eländes elände.

2 kommentarer:

  1. Attans vilken otur!
    Jag förstår känslorna... :-/ Vi hade också otur med våra kalkoner här om året, av 6 blev det endast 4 kvar till slakt. Räven har även varit väldigt ihärdig vad gäller hönsen.. och så ska vi inte tala om en annan elaking som lystrar till grävling... de är inte heller nådiga. Peppar peppar, har vi inte haft besök sen i april!

    Lycka till med slakten!

    SvaraRadera
  2. Jag har aldrig sett en grävling. Kanske lika bra ... Jo, slakten gick bra. Egentligen är det ju hemskt att vi (läs min man) börjar bli riktigt bra på slakt. Vissa saker låter det så hemskt att bli bättre i, men alternativet att döda klåpigt (kanske en finlandism?) är väl nog värre : )

    SvaraRadera