lördag 22 september 2012

Bläcksvamp

Jag tycker ju om att plocka svamp. Men jag är usel på att hitta dem. Jag hör om alla som berättar hur mycket kantareller och trattkantareller det har funnits i år och jag går ut och söker och kommer hem tomhänt. Därför tycker jag att bläcksvampen är en trevlig prick. Mitt på vår gräsmatta växer den och gör mig så glad.

För det är en jättegod svamp,men det gäller att vara snabb. Den förstörs snabbt. Enkel är den att känna igen och jag tycker att den borde få ingå i svampnovisens kunskapsbank. Man ser ju ofta bläcksvampen på gräsmattor och i parker. Var dock lite försiktig med var du plockar för svampar överlag drar ju ofta till sig tungmetaller och föroreningar. Så plocka dem inte nära trafikerade vägar eller i städer. Men om de som här växer på din egen gräsmatta tycker jag absolut att du skall slå till!


4 kommentarer:

 1. Vilket bra tips! Har du sett att jag har mailat dig på din gmail? :-)
  Ha det fint!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hur tillreder du bläcksvampen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi älskar verkligen svamp i vår familj vilket resulterar i att vi oftast steker och äter upp den direkt. Så i fallet bläcksvamp så steker jag den med lite vitpeppar och salt. Och mycket smör förstås : )

   Radera