lördag 15 september 2012

Bönskörd

Nu är gårdagens vedermödor glömda och idag är det dags att skörda bönor. Bönorna förväller jag några minuter i saltat vatten och så brer jag ut dem på ugnsplåtar och fryser dem över natten. Sedan in i platspåsar. Under vinterna använder jag mest bönorna som ingrediens i olika maträtter.
Här får ni ett exempel på en maträtt som vi tycker väldigt mycket om och som inte kräver desto mera förberedelser:


Grönsakswok med nötter

1 påse cashewnötter
1 liten blomkål
2 morötter
1 rödlök
½ kinakål
frysta bönor
rybsolja

Sås: 2 msk söt chilisås, 2 msk söt sojasås, 1 liten vitlöksklyfta (eller vitlökspulver), ingefära

Rosta nötterna vackert bruna i en torr panna. Bränn dem inte! Sätt nötterna åt sidan. Skär allt i lämpliga bitar och woka / stek tills det är halvmjukt. Du sätter inte i allt på en gång utan det som tar längre tid att bli mjukt sätter du förstås i först o.s.v. Blanda i såsen och ringla den över grönsakerna. Sätt i nötterna och servera med kokta nudlar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar