söndag 16 september 2012

Saltgurka

Här kommer ett recept på inlagd skivad gurka. Min vana trogen hade jag förlagt förra årets recept på "saltgurka" och kör detta år enligt ett nytt recept. Därför vet jag ännu inte hur det smakar, men säkert är det gott : )

3 l gurkor i skivor
2 liter vatten             

2 dl salt

 Låt gurkskivorna ligga i denna lag över natten för att sedan rinna av i en sil
Nästa dag kokar du upp en lag på följande ingredienser:
8 dl ättika
11 dl socker
2 tsk hela vitpepparkorn
4 msk gula senapsfrön
dillstjälkar
pepparrot i bitar
blad av vinbärsbuske och körsbärsträd

Varva gurkskivor, pepparrot, dillstjälkar och blad i rena, varma glasburkar. Häll över lagen så att det täcker innehållet och förslut med ett lock. Ställ burkarna att svalna upp och ner. Förvara i svalt utrymme.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.