tisdag 23 oktober 2012

Surdeg halleluja, halleluja, halleluja

Ja, så var jag då surdegsfrälst. Jag bakar och bakar och vet ni det blir så bra! Min familj de äter och berömmer och stryker mig medhårs så det står härliga till. Efter min insikt att man för att baka surdeg borde äga en assistent och efter mitt erkännande här på bloggen att jag suktade efter en egen liten gammal assistenfarbror har jag blivit fostermor till en orange, tung liten assistent som bor i skafferiet. Det var min kära granne Christine som erinrade sig att hon hade två (ja olika falla livets lott) och att jag bra kunde inhysa den ena tills livet tilldelar mig en egen.

Och det var nog assistenten som gjorde det för nu har jag bakat tre olika surdegsbröd och de är fluffiga, de är goda och de är otroligt hållbara. Inte det minsta krångel. Blir du själv sugen så är detta en sida full med råd, tips och recept! Bara att hitta din egen favoit.

Inte för att skryta, men vet ni vad jag just hörde sonen utbrista? -Åh det var så gott jag måste ta en skiva till ...

8 kommentarer:

 1. Grattis!
  Själv har jag fått maken att tända till på surdegsbakning! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det verkar vara något med surdegsbakning som får männen att tända till. På bakningen menar jag ... Men just nu tycker jag det är så kul så jag vill göra allt själv :-)

   Radera
 2. Instämmer!! Själv också fått det att lyckas nu. Tuggar saligt i mig skiva efter skiva..

  SvaraRadera
 3. Grattis.
  Har precis hittat till din blogg, gillar den = )
  mvh Lena

  Ps. kan bara tala om att det är nästan omöjligt att se koden man måste skriva för att kunna skicka en kommentar, har försökt massa gånger nu innan det gick PUST

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena! Vad kul att ha dig här. Ja, gällande koden handlar det nog mera om att gissa än att veta. Tack för att orkade prova.

   Radera
 4. Tack för tipset!!! Letar just nu bra brödrecept!

  Ha en underbar helg!

  Kram Nina

  SvaraRadera
 5. Javisst är det roligt! Jag har också en orange assistent som jag fyndat på tradera.
  Min bästa köksvän och kompanjon när det gäller bakning.

  SvaraRadera