torsdag 22 november 2012

Detta evinnerliga paketerande

Har ni börjat handla julklappar än? Jag är nästan klar : )

Att planera, köpa eller fixa julklappar har jag ingenting emot. Det som däremot går mig på nerverna är att paketera. För något år sedan tillbringade jag och Jenk säkert flera timmar med att paketera alla klappar till familj, släkt och vänner. Då gick propparna! Dessutom blir det ju både dyrt och miljövådligt med allt papper. Visst kunde man tänka sig att man paketerar i brunt papper och pyntar paketet med diverse kottar och annat naturmaterial, men det orkar jag inte med så jag löste problemet så här:

Jag gick in på närmaste loppis och köpte massvis med gamla juldukar/gardiner/löpare etc. Så sydde jag paketpåsar i olika storlekar. Nu går paketeringen som en dans. In med presenten, fast med rosetten. Inte behöver vi efter julklappsöppningen städa undan massor av papper heller, nej vi samlar ihop våra påsar, lägger dem längst in i garderoben och sparar dem till nästa år.

Det senaste året sparades såväl nerver som miljö i detta hus.

10 kommentarer:

 1. Loistava idea, ja niin helppo toteuttaa. Vihaan sitä paperivuorta, joka syntyy aattona! Tosin iso osa sitä ovat ne pakkaukset, mihin lasten lelut nykyisin kiinnitetään...

  SvaraRadera
 2. Herregud! Så smart, miljövänligt och mycket finare paket. Får jag stjäla idén?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du får! Alla idéer på min blogg är till för att stjälas. Vill någon i sin tur skriva om det på sin blogg är jag glad om man länkar till min blogg, men det är naturligtvis inte nödvändigt.

   Radera
 3. Galet bra! Du är en sann inspiration inför julen!

  SvaraRadera
 4. Så bra! Jag håller för tillfället på och klär in skolådor i tyg/tapetrester som presentlådor. Det är lite mer petigt dock...

  SvaraRadera
 5. Hurrar för den idén!
  Jag är precis tvärtom, ÄLSKAR att paketera, limma och knåpa till den grad att jag även paketerar in tomma lådor bara för att det är så kul! Däremot ogillar jag den skräpmängd som det glansiga, tryckta julpappret för med sig. Under december delar jag med mig av "ecowrapping" tips, med återanvända material i fokus på min blogg www.organica.fi/blog :)

  SvaraRadera
 6. Jag brukar faktiskt använda mig av tidningspapper när jag slår in paket och kanske göra något mer dekorativt av ex. en färgglad sida ur ex. ett magasin. Men jag håller med om att det är ett väldigt jobb. Det där med påsar är väldigt smart! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 7. Vilka fina julklappar du bjuder på! Det blir garanterat extra glada mottagare. Jag har också snöat in på väskor och påsar istället för presentpapper. Ofta ger jag födelsedagspresenter i tygpåsar jag sytt av gamla tyger och så piffar jag till dem med namn, broderier eller applikationer jag vet personen gillar. Ett exempel på ett sånt paket finns här:
  http://tranquil.forestnight.com/2012/08/29/sy-presentpase/

  SvaraRadera
 8. Vad kul att ni tycker om idén och vad roligt att ni länkar till era egna bloggar och alster. Det är så roligt att få botanisera vidare bland goda idéer. Mera sånt! (Skrev i misstag mera sång, men det kan ju i och för sig också behövas : ) )

  SvaraRadera
 9. Jättebra idé, jag packar iofs inte så mycket paket längre, vi har dragit ner på julklapparna också nu när barnen är stora. Men de få som blir kanske man skulle orka sy några fina påsar till, mycket smart sätt att återanvända. Här har vi annars packat in paketen i våra ärvda rödrutiga kökshandukar på senare tid, det var vuxna sonen som kom på det. Snyggt det också. Kul att hitta in här ! Trevlig helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera