måndag 17 december 2012

Glögg drop-in

I fyra års tid har vi haft en tradition här på Flemmingsbacken som vi tycker mycket om. En söndag i december brukar vi ordna glögg drop-in i tre timmars tid. Då står glöggen varm på spisen, pepparkakorna och fruktkakan är framdukad och huset är juligt. De av våra inbjudna vänner och grannar som har en extra timme eller två den dagen dyker upp för att dricka glögg och prata en stund. Ingen stress, ingen press.

Vi brukar bjuda de personer som vi tycker om och som vi haft umgänge med under året. Det är också enkelt att bjuda in "nya bekantskaper" eller nyinflyttade grannar till en kopp glögg och förberedelserna tar inte musten ur en. Vi vet aldrig heller hur många som kommer från år till år. När vi varit som mest har vi varit över 30 personer i vår stuga samtidigt. Då blev sorlet nästan öronbedövande. Andra år har flunssan och andra aktiviteter gjort besökarna färre. Men alla som kommer är lika kära att se. När det är många är det roligt att se alla vänner som tar sig tid att komma. När det är få är det roligt att i lugn och ro hinna prata med alla. Så det blir bra än hur det blir.

Jag älskar att umgås. Tyvärr tycker jag att det blir så sällan av. Många har så stora krav, vilket gör att de aldrig kommer sig för att ställa till med fest. Vi brukar tänka att hellre en enkel fest än ingen fest alls. Till denna glögg bjöd vi således på glögg, pepparkakor och engelsk fruktkaka med konjak enligt följande recept. Allt dukas fram på förhand. Glöggen är varm i en stor gryta. Självbetjäning.

Och så var det ju det här med att städa. Vi är ju inte världens mest städande människor. Därför behövs det fester ibland. Så vi är tvungna att städa : )

2 kommentarer:

  1. Låter som en super ide. Jag gillar också att umgås, men tiden räcker inte riktigt till. De bästa "kalasen" brukar bli de lite enkla : ))

    Vi kör en variant dagen innan julafton. Då samlas alla som vill, släkt, vänner, grannar hos en av sambons släktingar för lite glögg, kaffe och julgodis : ) En hel del julklappar byter ägare om de inte ska träffas på julafton.

    SvaraRadera
  2. Vilken trevlig och inspirerande idé!:)

    SvaraRadera