söndag 3 februari 2013

Mera skog

Jenk har fått en alldeles egen lekpark. En egen skog. Med jättegamla, höga träd och en hel del vindfall att genast ta itu med. Efter boken 'Ved' blev han liksom aldrig mera sig lik.

Skogen har en gång tillhört min farmors farfar. Visserligen var det nog bara en slump att vi fick reda på att den nu var till salu, men ändå känns det på något vis som att cirkeln sluts.  Skogen är ganska liten till ytan, men den är väldigt gammal och orörd. Tillsammans med det pyttelilla skogsskifte vi hade från tidigare kommer skogen att ge oss ved i hela vår livstid.

Skog är dyr. Visserligen en bra investering, men mycket pengar vi skall ut med på en och samma gång. Det som gjorde det lättare för oss att slå till var att vi under de närmaste åren kommer att behöva virke till att renovera ett av våra uthus. Skulle vi köpa virket i affären skulle även det bli en rejäl slant. Därför kändes det vettigt att sätta de pengarna i skogen, hugga några stockar och såga till eget virke.   Och ha den mesta av skogen kvar. Aldrig, aldrig att vi kommer att kalhugga vår skog. Nej, den skall vårdas ömt.

4 kommentarer:

 1. Gratulerar till ett fint köp!
  En jätte stor gran har Jenk hittat! Hoppas det finns massor av dem!

  SvaraRadera
 2. Härligt! Sitter också med ved-boken just nu o är onaturligt sugen på att hugga ner träd, stapla ved och åka till Norra Kvill där Sveriges största och äldsta ek finns!

  Märkligt vad böcker kan göra med en! ;)

  Ha det bra och härligt med skorna!

  SvaraRadera
 3. Marlene Ahlberg20 februari 2013 07:47

  Härligt. Ved är ett stort glädjeämne, jag kan absolut känna med Jenk där.

  SvaraRadera