fredag 22 mars 2013

Häftig potatisodling

Nisse visar i sin blogg en film från en annan blogg (ja ni vet ju hur det funkar) om ett väldigt roligt och intressant sätt att odla potatis på. Jag har ju tidigare skrivit om ett potatistorn och fast vi provat så var det nog ingenting för oss. Men det här verkar vara grejer det. Titta själv!

6 kommentarer:

 1. Detdär såg jag också i ett engelskt trädgårdsprogram i somras :) Måste ha det som årets testprojekt!
  /Jenny Ö

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Jag hade tänkt att täcka hela trädgårdslandet med svart plast nästa sommar pga vår frodiga långrotsamhälle. Men det här kunde jag faktiskt prova på en mindre yta och se, om tidninspapper och halm håller langrootin i kontoll och kanske få lite egna päron ändå.
  /Mari

  SvaraRadera
 3. Jag har också läst Nisses inlägg och tyckte iden var super. Tänkte försöka tigga till mig en sån där stor ensilage eller halmbal av bonden. Det brukar ju alltid bli någon sådan som inte går att använda över. Den tänkte jag sen använda som täck material tillsammans med lite annat gottigt : )

  OM nu snön försvinner någon gång ; )

  SvaraRadera
 4. Ser ut som en superb teknik. Men vad är det han egentligen strör ut över halmen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag och min granne har slagit våra kloka huvuden ihop och kommit fram till benmjöl och kalk : ) Och så dynga förstås. Och sågspån. Tror vi : )

   Radera
  2. Okej! Tror att tekniken definitivt ska testas här i sommar..om inte annars så för att kunna stryka en punkt på den långa listan på saker som ska grävas här bara snön smälter bort nångång.

   Radera