onsdag 27 mars 2013

Stackars, stackars Slender Rabbit

Det värsta jag vet är när något djur råkar illa ut. Inte p.g.a. slakt eller så, det hör liksom till, men om djuret lider för att vi i vårt oförstånd har gjort något fel är det riktigt, riktigt svårt.

Idag kom Jenk inrusandes från kaninhuset. Han hann ropa att -Nu är det inte bra innan han rusade in i badrummet. Jag hann se att han hade en liten slapp kanin i händerna. Och så började kaninen skrika, ett ynkligt skrik. Fram med vatten, fram med sprutor, fram med handdukar ... Här skulle räddas liv!

Det var yngsta dotterns kanin 'Slender Rabbit'* som under natten hade fastnat med huvudet bakom sin lya och hela natten legat nerpissad och nerskiten i kölden.

Nu har det gått några timmar och Splender har tvättats, torkats och vilat upp sig på golvvärmen. Han har ätit en halv morot, lite knäckebröd, druckit lite vatten och skitit några pelor. Han sitter mest och småskakar, ansiktet är ganska svällt, vilket gör att han inte ser så bra och han vill ogärna gå. Inget verkar vara brutet, men han har säkert ganska sjukt i musklerna av den obekväma ställningen i kylan. Vi skall tro att han blir en riktig karl igen.

På badrumsdörren står en lapp "Dören måste vara stengd och Viivi o Nisekattårna får inte kåma in. Vi har en kanin på besök i badrummet.

*Vet du inte vem Slender man är? Det visste i vi heller och fick av barnen höra att vi är helt out! Slender man är en man i kostym och vitt ansikte som kan stå till exempel i en skog, stirra på en (fast det verkar inte som han har några ögon att stirra med), låta krrr-krr-krr och så kommer han och tar en om man inte springer ...

4 kommentarer:

 1. Oj, oj! Tur att det verkar gå bra i allafall.
  Känner igen det där med att ha djur i badrummet, i höstas fick hönan Betty bo där efter att med nöd och näpe överlevt en rävattack.
  Håller tummarna att Slender Rabbit repar sig!
  p.s jag kör hårt med min honungskonsumtion och kan tipsa om att det är utmärkt till ansiktsvätt också, så du kan lägga till det till marknadsföringen av er honung!
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 2. Vilken dramatik, värsta akuten. Den ser faktiskt lite medfaren ut den stackars Slender pupun.
  Och Slender Man hoppas jag inte springer i de nyländska skogarna utan hålls i Österbotten;)

  SvaraRadera
 3. DEt kniper i hjärteroten, men tur att nu upptäckte det i tid! Rådigt handlat:)

  SvaraRadera
 4. Stackarn! han ser sliten ut :/

  SvaraRadera