tisdag 30 april 2013

Att våga -rapport

För tre dagar sedan hölls Flemmingsbackens första "Att våga"-dag. Oj, vad roligt det var! Och väldigt, väldigt spännande! Jag kunde inte bestämma mig vad som var värre, att de åtta stycken deltagare som kom inte skulle ha några förväntningar alls på dagen eller att deras förväntningar skulle vara skyhöga.

Det blev en väldigt givande dag. För oss alla, vågar jag väl skriva. Jag är nämligen fullt övertygad om att våra liv är fullt av möjligheter som svischar omkring oss varje dag. Men för att kunna upptäcka dessa möjligheter och gripa tag i dem måste vi dels veta vad vi vill med våra liv och dels skapa ett lugnare tempo. Annars går möjligheterna oss obemärkta förbi. Vi måste även se till att det i våra liv finns ett utrymme för saker och ting att hända. Med det som utgångspunkt satte vi igång.

För mig blev dagen ett intressant möte med nya människor, nya berättelser och nya funderingar. Man känner ju igen sig i så mycket, samtidigt som andra har tankar som man aldrig själv har tänkt, vilket även det är lika fascinerande. Som alltid när man själv håller i trådarna blir dagen även en oro över om maten skall räcka, om regnet skall hålla i sig, om deltagarna skall frysa, om diskussionerna skall gå för trögt, om konceptet inte håller. Det regnade hela dagen så där fick jag väl inte riktigt som jag ville, men annars kände jag mig väldigt nöjd, men mentalt slut, efter dagen.

Vad en av deltagarna tyckte kan du läsa här.

Jag lovade även deltagarna att lägga ut receptet på

Flemmingsbackens modiga kaka *

1 l havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl ljus sirap
3 dl socker
2 ägg
250 g smör
1 msk bakpulver
1 msk ingefära


Smält smöret i en stor gryta och rör ner övriga ingredienser.
Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna.
Grädda i 175 grader tills kakan blir ljusbrun. Den stelnar när den svalnar.

Skär i rutor.

* Kakans ursprungliga namn är Ingefärsrutor och receptet kommer ur boken Långpannans lov. En bok jag rekommenderar när det skall vara kaffebröd utan krusiduller till många personer.


8 kommentarer:

 1. Borde ha varit där... Blir det en uppföljare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske det blir. Eventuellt till hösten. Alla som är intresserade kan dock höra av sig när som helst så drar jag ihop en grupp när vi är tillräckligt många.

   Radera
 2. WOW, Jag har träffat ännu en som jag kan betrakta som vän i nätvärlden = Dig ! Jag ska läsa igenom HELA din blogg en dag när jag har lite mera tid. Det ska bli Härligt Spännande. Hoppas jag får ideér !!
  /Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin! Alltid roligt med nya vänner. Kram!

   Radera
 3. Tusen tack för Att våga-dagen. Du var inspirerande och diskussionerna i gruppen gav så mycket! Detta lever jag på länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för att du kom och delade med dig av dina tankar. Kram!

   Radera
 4. Låter spännande. Jag hoppas det blir en nästa gång o siktar in mig på att delta då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får vi hoppas. Se mitt svar till Mia lite högre upp.

   Radera