måndag 24 juni 2013

Baka egna batonger

Tänkte bara så här i all hast dela med mig av ett superenkelt recept på batonger som dessutom blir jättegoda! Stora hål, fin yta och härligt sega. Vill du smaksätta dem är det bara att blanda i kryddor eller vitlökspulver i smeten.

Batonger, 2 st

Rör ihop följande ingredienser med träslev:
15 g jäst
2 ½ dl kallt vatten
4-5 dl vetemjöl
1 ½ tsk salt

Sätt smeten i kylskåp över natten.
Följande morgon formar du till batongerna med händerna. Knåda inte!
Jag har en ugnsplåt för batonger, den är perforerad och färdigt formad och funkar jättebra.

Låt de jäsa i 30 minuter. Spraya dem med vatten. 
Grädda dem i 275 grader varm ugn i 13-15 minuter.
När du tar ut dem sprayar du dem med vatten och låter dem svalna på galler utan duk. 



3 kommentarer:

  1. Hm, vad är batonger? Det låter gott och enkelt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, jag tänkte inte på att det i Sverige heter baguette

      Radera
    2. Ahaa...jag trodde det var något lokalt specialbröd. Då vet jag hur det ska se ut när jag bakar det :)

      Radera