torsdag 4 juli 2013

Fest i sommarkvällen

Bilden är tagen i början av festen. En stund senare dignade bordet av mat
och rumpor trängdes på höbalarna. 
Igår var jag och Jenk bjudna på fest. Det var två av våra bästa vänner som firade 20-årig bröllopsdag. Det var precis en sådan fest som jag tycker bäst om. En fest där man inte jobbar ihjäl sig med förberedelserna. En fest där man litar på att gästerna gärna hjälper till. En fest där det viktigaste är att umgås. En fest där man utgår från att allting funkar, t.ex. att vädret är bra, och om inte så brukar det bli bra ändå. En fest som hastigt och lustigt blir till. De festerna blir oftast de bästa. Helt enkelt eftersom de blir av.

Många fester slutar i planeringsstadiet, eftersom värdparet inte orkar baka, städa, fixa, planera ... Och det är ju synd. Folket behöver mera fester.

Gårdagens fest hölls ute på höängen. Höbalar utradade i en stor ring där folk satte sig ner för att umgås. Gamla plankor utlagda på höbalar fick agera ett långt bord, dit alla gäster ställde sin medhavda mat vartefter de kom. En stor balja fylld med kallt vatten dit gästerna kunde kyla ner sin dricka. En litet bord dit alla gästerna ställde sitt eget, medhavda champagneglas. Ett sångblad dit gästerna fick fylla på med egna medhavda sånger. Ja, det blev en lyckad fest i gamla och nya vänners lag. Inga myggor. Sol. Jordgubbar. En cykeltur. Champagne. Och många skratt.

Våra barn börjar bli så stora så att jag och Jenk enkelt kan säga att 'Nu sticker vi på fest' och så är det så med det. En skön känsla, när vi smått försenade kastade oss på cykeln, ropade 'hej då' och möttes av ett svar från husets baksida (där de sparkade fotboll, vad annars) 'Ha så skoj på festen'.

6 kommentarer:

 1. Hej! Jag är följare av din blogg och läser alla dna inlägg. Jag kommenterar inte så mycket nu för tiden, som jag gjorde när jag började blogga för några år sen. Mest beror det på att jag inte får så många kommentarer tillbaka. För mig är min blogg mest en dagbok om vad som händer i trädgården. Den är mest till för mig själv, men visst blir jag glad över kommentarer och att det finns bloggare som besöker bloggen. Många av mina icke-bloggande vänner och bekanta vet inte att man kan kommentera som "Anonym" om man inte har något Google-konto. Tips?! Jag håller med dig, det är tystare i bloggvärlden på sommaren, iaf bland trädgårdsbloggarna.
  /EvaLinnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en bra sak att veta, och sprida, att man kan kommentera anonymt.

   Radera
 2. ...låter helt underbart...hoppas att ni hade riktigt skoj...

  SvaraRadera
 3. Hej.
  Åh äntligen hittade jag er igen!!
  Låter som en fest i min stil :)
  Underbart!
  Kika gärna tillbaka,skriv bara hej :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det är precis så där som fester skall vara!

  SvaraRadera
 5. Och visst är det speciellt när man kan lämna barnen utan tillsyn! Jag har älskat alla deras utvecklingsstadier, varje ålder har sin charm. Och det är nästan svårt att erkänna att de nu börjar klara sig utan mig. Men jag väljer att njuta även av detta, lika väl som jag njuter när de fortfarande ibland söker mitt stöd och sällskap!
  Hoppas att ni fick en riktigt härlig fest!

  SvaraRadera