lördag 24 augusti 2013

Äppel, päppel

Tänk att man kan öka sin bär och fruktskörd med 30-40 % bara genom att ha en bikupa i närheten. Och det här gäller inte bara antalet bär och frukter. Nej, t.ex. våra äpplen blir också mycket större nu för tiden än vad de var tidigare. En månad till behöver de här äpplena på sig för att växa till sig ordentligt, men sen har vi supergoda äpplen en lång stund framöver.

Jag läste för en tid sedan om den svenska affäridén Beeurban. Jättehäftigt. Kolla in!

3 kommentarer:

 1. Hur gjorde ni när ni skaffade bin? Visste ni redan allt eller läste ni en bok? Gick en kurs? Jag skulle vilja ha bin men jag har ingen möjlighet att gå biodlarkursen som finns eftersom den är på helgerna på våren (jag jobbar då). Vi har en stor trädgård och odlar lite grönsaker, så jag tror bin skulle trivas här...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du ingen biodlare i närheten som kan vara din mentor?

   Radera
  2. Hej Cattis! Om du går in på vår honungssida www.osterakershonung.fi och klickar på 'om oss' står det lite om vår historia. Jag rekommenderar verkligen bin, men det är lite krångligt att börja på egen hand. Visserligen gjorde vi det, men med facit i hand skulle vi nog behövt lite mera kunskap redan från början.

   Radera