Våra linnedukar från ifjol är nytvättade och håller ännu bra ihop. |
Lådan som musten samlas upp i innan den rinner ut i två ämbare är av trä och därför bygger vi en ny varje år. Det går snabbt och känns mera fräscht. |
En bild på en konstruktion som jag inte förstår. |
En stor hjälp i år var att vi lånade en äppelkross av grannen. De har nämligen investerat i ett gårdsmusteri. Så har du massor av äpplen, men ingen maskin, eller ingen ork så rekommenderar jag verkligen att du kollar in deras gård. Tjoff säger det bara och så har de omvandlat dina äpplen till den härligaste must. Lägg Lalle gård på minnet! |
Äppelkrosset innan det pressas |
Must är ljuvligt! I helgen åkte maken och barnen iväg på den årliga mustningen och fick ihop 36 liter. Pastöriserat och klart och jag har samma erfarenhet som du, att de håller sig läääänge :o) Nu är även äppelmos fixat och resten av äppelfixet väntar i veckan. Mycket jobb och mycket lycka :o)
SvaraRaderaJa man får inte glömma bort lyckan!
RaderaVi gjorde must i år för första gången och det var jätte roligt. Våra kossor fick äta upp resterna, de tyckte det var gott. Äppelmos ska jag göra mera av, men idag är det dags för rödbetorna.
SvaraRadera