onsdag 30 oktober 2013

Surdegspapper

Så oerhört enkelt. Så oerhört gott. Påminner i smaken lite om de finska surskorporna. Receptet är ett av Björn Perssons bidrag till boken Kockarnas bröd som jag skrev om i förra inlägget.

Här kommer en rätt "vag beskrivning" av hur du gör, men prova. Det är ju inte så dyra ingredienser att misslyckas med. Vill du få ett mera exakt recept kan du kika i boken.

Lika delar vatten och rågmjöl i dl.
några skedar rågsurdeg
lite salt.
Kryddor; t.ex. dill 
Eller Dill och citronpeppar. Eller Kumminfrön. Eller vitlökspulver. Testa!

Blanda allt utom dill och salt i en bunke med lock och låt stå i rumstemperatur över natten.
Sätt i dillen och saltet, rör om och häll ut tunt på några bakplåtspapper.
Grädda i 150 grader varm ugn tills torrt och krispigt.
(Jag använde varmluftsugn och när de började se nästan klara ut vred jag av ugnen och lät dem ligga och eftertorka i några timmar).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar