tisdag 29 oktober 2013

Vinterns kosttillskott

Jag är inte mycket för piller och sånt. Istället kör jag på en varierad kost och ett sunt bondförnuft. Hellre naturligheter än konstigheter. Skulle jag ha mera tid och intresse skulle jag fördjupa mig i hälsokost från naturen, men hittills har det inte riktigt inspirerat mig tillräckligt.

Jag har dock känt mig lite utan energi i några veckor, kanske det är mörkret. Många barn i byskolan däckar under av förkylning och nästan varje morgon känner jag en svag föraning av halsont.

Har därför bestämt mig att detta skall bli min dunderinjektion i vinter. En tesked bipollen, en tesked torkade tranbär och en tesked torkade nypon. Bipollen har jag tänkt skall ge mig energi och livslust, tranbären för att de är bakteriedödande och motar såväl öroninflammation som urinvägsinfektion i grind, nyponen ger mig c-vitamin och järn. Järnet så att jag inte blir trött och c-vitaminet så att jag inte behöver äta en mängd utländska frukter. Nypon är även allmänt bra för att bota infektioner. Att jag även läste att tranbär innehåller resveratrol som bland annat sägs hämma cancertillväxten ger mig en effektiv placeboeffekt.

Ovanpå det slänger jag in en d-vitamintablett och så håller jag tummarna!

13 kommentarer:

 1. Håller tummar och tår att du lyckas. =)

  SvaraRadera
 2. ...hörde på tv igår att effekten av "placebo" nu är kliniskt dokumenterat och faktiskt fungerar...förutsatt då att den sjuke är övertygad om att bli botad...

  SvaraRadera
 3. Jo det går så bra så, bara man tror att det har effekt så fungerar det...tills man hittar nåt nytt att testa :)
  Tack för bra recept på deodorant !! Fungerar också mycket bra (jag tror ju på den..:)) Jag sköljde ur en gammal roll-on, glasflaska och fyllde den, förvarar i badrumsskåpet och går bra att rolla på....
  Hösthälsningar!

  SvaraRadera
 4. Jag har börjat använda kosttillskott som är `whole food` . Tillverkade av tex grönsaker.
  Har också naturlig fiskolja istället för koncentrerad fiskolja. Man blir ju lite skrämd när man hör att många kosttillskott gör mer skada än nytta.

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Vi äter mycket inhemska bär och ekogrönsaker och det här håller oss friska tycker jag. Näringsrik kost stärker ju immunförsvaret.

  SvaraRadera
 6. Passa på att torka nässlor nästa år också, rena multivitaminen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det brukar jag göra. Men i år har jag redan bakat upp dem. Tänk att man aldrig kommer sig för att göra tillräckligt trots att det finns massor av dem. Nästa år tänkte jag även satsa på nässelfrön. Har hört att det skall vara bra för oss klimakteriehäxor.

   Radera
 7. ett torkat rönnbär om dagen håller doktorn borta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trodde det var äpplet : ) Tack för tipset! Låter helt vettigt

   Radera
 8. NeoBux is an high paying get-paid-to website.

  SvaraRadera
 9. Get daily suggestions and methods for making THOUSANDS OF DOLLARS per day FROM HOME totally FREE.
  GET FREE ACCESS TODAY

  SvaraRadera