fredag 8 november 2013

Menskoppen

Visst är det fånigt? Det har tagit flera månader, ja nästan år innan jag kom mig för att skriva det här inlägget. Bara av den enkla anledningen att det handlar om mens. Något som väldigt många av mina läsare har och som är världens mest naturliga grej. Ändå känns det så pinsamt på något vis. Men som jag avslöjade i mitt förra inlägg är jag ju en mogen kvinna i mina bästa år och då behöver jag ju inte längre känna så.

Därför tänkte jag tipsa om världens bästa mensskydd för de av er som ännu inte har provat  menskoppen. Jag har använt min i många år och jag skulle aldrig byta. Med menskoppen märker jag knappt att jag har mens. Min kropp mår jättebra. Ingen svamp i mina skogar! Jag kan utan problem simma året om, varje dag om jag så önskar. Jag behöver inte sätta pengar eller energi på andra mensskydd utan det här passar helt enkelt mig som hand i handske eller menskopp i ... om man säger så.

Mera information om menskoppen hittar du t.ex. här och nej jag är inte sponsorerad av någon. Men min menskopp köpte jag här. Patriot uti fingerspetsarna!

28 kommentarer:

 1. En fantastisk uppfinning, den där menskoppen! kan tipsa om att många apotek också säljer Lunettes menskoppar ifall man inte vill beställa den över nätet.
  Och till den som avskyr tamponger och därmed tänker att menskopp därmed är ute ur bilden: Tamponger var the horror för mig, men menskopp är en helt annan sak. Den suger inte upp något och torkar därmed inte ut slemhinnorna vilket betyder att man kan använda den precis hela mensen och till och med nån dag på förhand om man har sånt dagsprogram att man inte vill överraskas av att mensen plötsligt sätter igång.

  SvaraRadera
 2. Håller med! Menskoppen är en väldigt bra uppfinning och jag kan inte förstå varför den inte framhålls mer. (Eller jo, ur kommersiell synvinkel är ju menskoppen väldigt dålig eftersom en bara behöver en per decennium eller så.)

  SvaraRadera
 3. Menskoppen måst ju vara något av den bästa uppfinning som finns. Ibland när jag går i butikerna brukar jag titta på den låånga hyllan av mensskydd och känna en sån lättnad. Man fasar inte för mensen, man märker knappt av att man har den, ja förutom mensvärken då. Jag tror nog menskoppen har gett många kvinnor en lyckligare vardag :) men jag har en känsla av att få vet om den/förstår sig på den. Jag har gått ut grundskolan för mindre än tio år sen och under min skoltid demonstrerades bindor och tamponger för oss både i lågstadiet och högstadiet, men ingen nämnde nånsin ordet menskopp. Ja, det var väl via en blogg jag för några år sen fick veta om den och gick följande dag till apoteket och köpte mig en.

  SvaraRadera
 4. Jag älskar min menskopp för det är aldrig några problem. Den är snäll mot miljön, min kropp och jag känner inte ens av den. Den är enkel att ta med, göra rent och jag behöver aldrig bekrymra mig för om jag har bindor eller tamponger med eller springa till affären och handla.

  SvaraRadera
 5. Tog mig friheten att tipsa om ditt inlägg. Modigt initiativ, menskoppen förtjänar att synas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Fortsätt du att ta dig friheter bara : )

   Radera
 6. Menskoppen är nog helt fantastisk. Jag köpte min första för någon vecka sedan efter att ha blivit tipsad i årtal om den. Nu ska vi se om jag gillar den, måste bara vänta tills nästa gång jag har "roliga veckan".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha tänk om det faktiskt blir roliga veckan : )

   Radera
 7. STORT tack för tipset!!! Har aldrig hört talas om menskopp tidigare. Det blir till att beställa hem en sådan här liten grej! Trevlig helg! /Anki

  SvaraRadera
 8. Jag har också haft en i åratal, och skrev om den förra året. http://samvetssnurr.blogspot.se/2012/06/kvinnorna-och-kapitalismen.html
  Sedan dess har jag också övergått till komposterbara trosskydd i ekologisk bomull för de dagar som sådana behövs, och återanvändningsbara tygbindor (!). Samtligt rekommenderas.

  SvaraRadera
 9. Herregud. Jag har aldrig hört talas om detta förrän nu. Avskyr tamponger och har därmed jätte-problem med mensskydd vid träning. Bindan åker runt och det blir att man ibland får avbryta sin aktivitet. Jag skall beställa omgående. Tack snälla Maria för att du tar upp sådant här.

  SvaraRadera
 10. Haha jag har dragit mig för att skriva ett liknande inlägg. Så fåniga vi är. Men bra att du skriver om detta! Menskoppen är bra på alla sätt och vis och jag rekommenderar den starkt åt ALLA (för den finns också i olika storlekar).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det sjukt! Att vi drar oss för att skriva om vår mens alltså ...

   Radera
 11. Är den inte svår att få ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det har jag inte tyckt. Det där lär man sig fort. Jag kan inte skriva om hur man enklast gör för jag tror att man behöver hitta sitt eget sätt. Men nej jag har aldrig varit bekymrad för att inte kunna få ut den. Då var det nog värre med tampong.

   Radera
 12. Tack för info om detta! Jag har hört talas om menskopp typ två gånger innan bara. (Inte ens min dator känner till ordet) Detta verkar ju vara supersmart och bra på alla sätt! Ska genast beställa.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 13. En kompis har tipsat mig men då jag inte stött på ngn i varuhuset har det inte blivit av... Här läser jag att de finns på apoteket och DET låter ju bra! Medicinsk silikon står det att den ska innehålla, låter vettigt. Har inte vågat tänka på vad bindorna innehåller för kemikalier och annan suspekt. Ska absolut få detta testat nu! tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 14. en annan kopp.hur e det med locken från gravljusen Går inte de att samla Ett tips .det finns hundratals på begravningsplan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vad skall vi göra av dem? Förslag?Någon?

   Radera
 15. Hej! Så trevligt att läsa denna skrivning och kommentarer också. Alltid jättefint att få höra att kvinnor tycker om våra produkter. For nicer periods! :)

  SvaraRadera
 16. Hej! Jag har precis börjat använda Gaia cup och tvättbara trosskydd och är jättenöjd. Som du säger så kan man simma när man vill :-) Jag köpte på www.gronaval1.se

  Tack för en bra blogg!
  Anna

  SvaraRadera
 17. Ja! Det funkade jättebra. Så skönt att slippa allt vad bindor och tamponger heter! Guld!

  SvaraRadera