lördag 30 november 2013

Samvetslördag

Du har det säkert också ... saker du går omkring och har dåligt samvete för. Saker som du borde göra, men som du helt enkelt inte får gjort. Idag har vi haft en samvetslördag där vi har gjort saker som verkligen var nödvändiga att göra. Efteråt är det skönt. Samtidigt är man lite snopen över hur snabbt det gick att göra det. Och så bannar man sig själv för att man inte gjort det tidigare. Och så tänker vi att nästa år då skall vi minsann vara ute i god tid.

Jo, ja ... vi tog upp bryggan idag. Först var vi tvungen att hacka loss den från isen. Isen var faktiskt så tjock att den höll att gå på en bit. Så här sent har vi aldrig varit ute tidigare. Sista minuten skulle man också kunna kalla det. 

Mitt i allt fick vi syn på våra vattentunnor. Fyllda med is. Äsch! Som tur var gick det att hacka hål med en yxa och tömma ut en del av vattnet. 

Vi har bara väntat på att vi en dag skulle komma ut och se att hararna gnagt av alla våra äppelträd. Oj, vad vi då skulle ha grämt oss. Men vi hann!  
Nu kan vi fira lillajul med gott samvete. Granen är hämtad och skall snart klädas. Första pepparkakorna har bakats. Snart smäller det i dörren när småtomtarna kastar in paket. I kväll skall vi mysa.

3 kommentarer:

 1. Det låter som en ganska mysig dag, samvetslördagen. Här hos oss har maken och dottern bakat saffransbröd och kardemummabullar. Jag har hängt upp julstjärnor och plockat fram en del av julpyntet. Hos oss smäller inte dörren, här ringer telefonen! Alla önskar oss samma sak som jag nu önskar er. Ha en underbar och kärleksfull 1-a advent ❤️

  Kram
  Veronica i Sverige

  SvaraRadera
 2. Verkligen skönt när man får undan sånt! Har själv också fått undan en massa idag, fast mest inomhus :) Ha en fin lillajul!

  SvaraRadera
 3. Tack! Lilla julen var fin, men lite speciell. Min lillebror skulle kasta in paket och trodde att vi hade sagt kl. 18. Själv hade han hört att han kunde komma när han ville. 19.30 hade ännu ingen liten tomte synts av om vår yngsta dotter var i upplösningstillstånd. Efter några arga telefonsamtal smällde det i dörren och friden var återställd.

  SvaraRadera