torsdag 5 december 2013

Årets julkort

Och från ämnet för föregående inlägg ... sex, går vi raskt över till dagens tema ... julkort.

Det är ju många som tycker att julkort är väldigt onödigt, men jag tycker väldigt mycket om julkort. För mig är det julstämning när de första julkorten dimper ner i postlådan och vi brukar alla sitta och titta på motivet och gissa från vem de kommer. Jenk och jag brukar även ha en tävling där han får en poäng om det på julkortet står Familjen Jens Österåker eller Jenk och Maria, medan jag får ett poäng om det står Familjen Maria Österåker eller Maria och Jenk. Grannarna i några hus längre bort samlar alla julkort på kylskåpsdörren och efter julen samlas hela familjen för att gemensamt rösta fram årets tre vackraste julkort (jag känner alltid lite press när jag väljer julkortet som skall sändas till den familjen ...)

I år kommer våra julkort att gå under kategorin "Retro-julkort". Min bror fick med sig en mängd gamla julkort vid en auktion i somras och de här lade jag beslag på. Tänkte använda dem som material till årets julkort. Alla vykortsamlar sätter säkert upp mig på sin hatlista. En del är verkligen otroligt fina, medan andra är så fula så att de blir helt oemotståndliga.
Min absoluta favorit i "Ful-kategorin"

 Till baksidan använder jag sidor ur en gammal "Det bästa-bok" som jag tog gratis ur en låda på ett lokalt loppis. På det ett vitt papper som julhälsningen skrivs på. Så sitter vi och pysslar och knåpar, medan stearinljusen brinner, julmusiken ljuder ur högtalaren, pepparkakorna doftar ur ugnen, glada barnskratt ljuder i rummet, grannen knackar på dörren och kommer med hemkokt kola och elden knastrar i vedspisen ...

4 kommentarer:

 1. Alltså det var verkligen så fult så det är fint, det där sista kortet :) Vad roligt att göra det till en liten lek av att få julkort. Tyvärr får jag inte så hemskt många så det är jättelätt att lista ut vem som har skickat vilket ;) Men jag tycker också att det är jättemysigt med julkort och blir superglad för varje kort jag får.

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det ROLIGT att pyssla egna julkort! Jag får lust att sätta igång när jag läser om dina planer, men det är lite ont om tid för mig, fast samtidigt får ju pysslandet och mysandet en att må riktigt bra!

  SvaraRadera
 3. Det kallar jag julemys på hög nivå :)

  SvaraRadera
 4. Mysigt! Jag försöker också pyssla ihop mina egna så att det blir lite mer personligt än förtryckta julhälsningar.

  SvaraRadera