söndag 22 december 2013

Sista minutenklapp

Har du slut på idéer? Behöver du i all hast en gå bort-present? Har din mamma eller svärmor redan allt de kan tänkas behöva? Har du i din släkt en otacksam jäkel som än vad du gör aldrig blir nöjd med sina presenter?

Kanske det här kunde vara något? Bröd på burk. Blanda ihop alla ingredienser i en glasburk. På ett vackert kort skriver du receptet. Burken kan du sedan "pimpa" genom att limma på en vacker etikett, klippa ett hjärta av ett vackert papper och limma på eller sätta ett vackert tyg kring burkens lock. Klart!

I burken blandar du:
3 1/4 dl vetekross
3 1/4 dl rågkross
1 ½ dl vetekli
2 ½ dl linfrö
8 ½ dl vetemjöl
1 msk matsoda
1 msk salt


På lappen skriver du:
God Jul! Här är ingredienser till två goda limpor.
Förutom burkens ingredienser
behöver du 1 ½ dl sirap och 1 l surmjölk
Blanda ihop surmjölk och matsoda och låt dra 10 minuter
Blanda i övriga ingredienser
Smörj två limpformar och häll i smeten
Grädda i 150 grader ca 80 minuter



3 kommentarer:

  1. En fråga: Om man blandar matsodan i burken, hur ska man sedan kunna blanda den skilt med surmjölken?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tio poäng till dig Tina! Där tänkte jag inte till riktigt : ) Antingen sätter man matsodan skillt (skulle jag göra) eller om man tror att det är en ingrediens som mottagaren har kan man ju skriva det på lappen .Tack Tina för att du märkte!

      Radera