onsdag 12 februari 2014

Alla kan göra något

Igår läste jag i vår dagstidning Vasabladet en lite notis som gjorde mig förvånansvärt glad. Rubriken löd "Lagerarbetare stoppar juice".  Någon hade läst en rapport från Finnwatch i vilken det beskrevs under vilka eländiga förhållande ananasjuice av en mängd olika märken produceras. Denna någon har reagerat, pratat om det, skapat opinion och fått andra med sig. Vilket i sin tur ledde till att en stor mängd lagerarbetarna från flera stora butikskedjor i tre dagar vägrade hantera denna juice. I praktiken innebär det här att ingen juice transporteras till butikerna. Tomt på hyllan.

Plus att det resulterar i en notis i tidningen. Och förhoppningsvis flera medvetna konsumenter. Alla kan göra något. Ibland gäller det bara att våga reagera.

5 kommentarer:

 1. Vilken härlig nyhet! just sånt behövs det mer av - att folk inser att alla kan göra nåt. Jättekiva att du skriver om det - jag läser gärna mer sånt! :)

  SvaraRadera
 2. Mkt bra :-)

  Maria

  SvaraRadera
 3. Titta in här igen. Och såg din bok där till höger. Vet du ännu lever mina självförsörjardrömmar.
  Vi prata faktist med min karl att kanske vi snart kan förverkliga dem när barnen blir så pass stora att vi är "ensamma" igen.
  Nu blev jag så i farten att jag nästan tror att jag tar och bläddrar i din bok igen.
  Så tack ännu en gång för en bra, inspirerande bok.

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen så att alla kan påverka på något sätt. Handlar bara om modet att våga. Onekligen inspirerande att läsa om deras seger. Liza

  SvaraRadera
 5. Hej! Bra att du tog fram det här. För mig är den etiska delen bakom matproduktionen viktig. Vi kan påverka genom våra inköp och genom att lyfta fram fakta som kommer fram. Bra inlägg!

  SvaraRadera